Tochitura din organe de porc

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Tochitura din organe de porc

Organe si pulpa de porc folosim cate vrem si de care avem preferinta. Dupa ce am spalat si am lasat sa se scurga bine organele si carnea de porc, le vom toca in cuburi mici. Intr-o tigaie cu cateva linguri ulei (sau untura )punem ceapa tocata marunt apoi carnea si organele. Saram si piperam dupa gust. Lasam la prajit amestecand din cand in cand. Cand s-au inmuiat putin, punem o jumatate de cana cu supa, sau apa calda, usturoiul pisat, punem capacul si lasam la fiert. Spre sfarsit adaugam vinul,sucul de rosii, boia dulce si iute, cimbru. Mai lasam 5 minute pe foc si gata. Langa tochitura- ".... va aburi nesmintit o mamaliga, haiduceasca, vartoasa, tiparita pe ceaun, mestecata pana la ruptul facaletului de unul care nu osteneste lesne, si va spuma subtire intr-o ulcica un vin rosu gros, adevarat sange al pamantului...."asa cum ne recomanda si Octavian Stoica! Si... de ce nu? peste mamaliga un ou ochi frumusel , presarat cu branza rasa ,din belsug. Alaturi merg foarte bine si niste castraveciori murati.

Ingrediente Tochitura din organe de porc

rinichi

ficat

inima

pulpa de porc

sare,vegeta,piper,cimbru, boia dulce si iute

4-5 linguri suc de rosii

4-5 catei de usturoi

o ceapa

o jumatate cana cu vin rosu ,sec

o jumatate cana cu supa

Categorii