Tort aperitiv cu mazare si crema de branza
Reteta culinara Tort aperitiv cu mazare si crema de branza din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Tort aperitiv cu mazare si crema de branza
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort aperitiv cu mazare si crema de branza
Un aperitiv festiv, de sarbatoare, de pregatit pentru cei dragi sau pentru musafiri! Cu un asa tort sigur ii veti incanta pe toti! L-am pregatit acum ceva timp, cu gandul sa il prepar si de sarbatori, dar am zis sa vedem cat de mult ne incanta combinatia! Si a fost fain, tare bun, elegant, iar cu o singura felie, acopeream o masa, pentru ca este si satios! Daca vreti sa faceti ceva frumos si bun, incercati acest tort aperitiv!
Pentru blat (23 cm): 6 oua 150 gr sana 40 ml ulei 170 gr faina sare piper 1 lingura parmezan ras 1 praf de copt 3-4 crengute marar verde Pentru umplutura 1: 250 gr crema de branza 1 ardei kapia 5 linguri boabe de porumb sare piper Pentru umplutura 2: 1 cutie mazare fiarta (400 gr) 200 gr crema de branza sare piper In plus: 150 gr crema de branza 4 felii mortadella rosii cherry frunze de patrunjel verde Blatul: Separati ouale. Amestecati galbenusurile cu uleiul, sana, parmezan. Puneti sare, piper, praful de copt. La final adaugati faina cernuta si mararul verde, tocat marunt. Albusurile le mixati cu un praf de sare, pana devin spuma. Adaugati jumatate din albusurile spuma in compozitia de mai sus, amestecati usor cu o paleta, de jos in sus. Dupa ce s-au amestecat bine, adaugati si restul de albusuri spuma si invartiti usor. Impartiti compozitia in 3 boluri, in mod egal. Tapetati o tava rotunda de 23 de cm, cu hartie de copt. Turnati prima parte de compozitie, o nivelati. O introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 10-12 minute. Cand este gata, scoateti foaia de blat din cuptor. La fel procedati cu urmatoarele. Le lasati sa se raceasca. Umplutura 1: Mixati crema de branza cu putina sare si piper. Ardeiul kapia il curatati de cotor si seminte, il taiati cubulete. Il adaugati peste branza, impreuna cu boabele de porumb, le amestecati bine. Umplutura 2: Desfaceti mazarea, o scurgeti bine. O puneti intr-un blender, presarati putina sare si piper. O pasati pana devine piure. Rasturnati piureul de mazare intr-un bol, adaugati crema de branza si le mixati pana sunt omogenizate. Asezati prima foaie de blat de un platou si un inel detasabil in jurul sau. Puneti umplutura cu ardei si porumb, o nivelati. Asezati a doua foaie, apasati usor, puneti crema cu mazare, o nivelati. La final asezati a treia foaie de blat. Acoperiti tortul, il dati la rece 2-3 ore sau peste noapte. Dupa acest timp, il scoateti de la rece, indepartati inelul. Il ungeti deasupra cu 150 de gr de crema de branza (sau puteti sa il imbracati tot in crema, voi decideti). Deasupra il ornati cu felii de mortadella, rosii cherry taiate pe jumatate si frunze de patrunjel. Pofta buna!Ingrediente Tort aperitiv cu mazare si crema de branza
Pentru blat (23 cm): 6 oua 150 gr sana 40 ml ulei 170 gr faina sare piper 1 lingura parmezan ras 1 praf de copt 3-4 crengute marar verde Pentru umplutura 1: 250 gr crema de branza 1 ardei kapia 5 linguri boabe de porumb sare piper Pentru umplutura 2: 1 cutie mazare fiarta (400 gr) 200 gr crema de branza sare piper In plus: 150 gr crema de branza 4 felii mortadella rosii cherry frunze de patrunjel verde
6 oua
150 gr sana
40 ml ulei
170 gr faina
sare
piper
1 lingura parmezan ras
1 praf de copt
3-4 crengute marar verde
250 gr crema de branza
1 ardei kapia
5 linguri boabe de porumb
sare
piper
1 cutie mazare fiarta (400 gr)
200 gr crema de branza
sare
piper
150 gr crema de branza
4 felii mortadella
rosii cherry
frunze de patrunjel verde