Tort cu banda de ciocolata si 3 ani de bucataras

Reteta culinara Tort cu banda de ciocolata si 3 ani de din categoria Torturi. Cum sa faci Tort cu banda de ciocolata si 3 ani de bucataras

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort cu banda de ciocolata si 3 ani de bucataras

 

Am avut comanda in week-end de un tort cu multa ciocolata si cu multa l-am facut. A fost facut cu mare drag, pentru o aniversare. Nu-s eu prea multumita de reusita aspectului, dar dupa cum am mai spus, torturile nu-s punctul meu forte. Ursitorile n-au fost prea darnice la mine, sa ma inzestreze cu rabdare :)))) Mi-o cam pierd cand vine vorba de ornat. Dar la gust cred ca l-am facut bun, asa cred, ca nu l-am gustat, insa asa mi s-a confirmat. Am rugat persoana in cauza sa-mi trimita o poza cu sectiunea, sa se vada si interiorul, ca asa-i sta bine unei retete complete. Prima data am vazut acest mod de a decora tortul cu banda de ciocolata la Ancuta si de atunci m-a tot bantuit pana acum cand am indraznit sa incerc si eu. Trebuie avuta mare grija cand topim ciocolata, cat lapte punem, sa nu o diluam prea rau si sa nu se mai intareasca. Multumesc, Ancuta pentru inspiratie! Si pentru ca azi se implinesc trei ani de cand m-am alaturat indragitei comunitati a bucatarasilor, il dedic acestei sarbatori. Va imbratisez cu mare drag, bucatarasi iubiti!

Ingrediente Tort cu banda de ciocolata si 3 ani de bucataras

Pentru blat:

7 oua

10 linguri zahar

5 linguri lapte

5 linguri ulei

7 linguri nuca macinata grosier

4 linguri faina

3 linguri cacao

1 plic praf de copt

1 varf cutit bicarbonat de sodiu

1 lingurita zeama de lamaie

1 varf cutit sare

Pentru sirop:

400 ml apa

4 linguri zahar

2 lingurite esenta de rom

Pentru crema:

200 ml frisca lichida

200 g ciocolata amaruie(55%)

400 g dulceata de visine

Pentru banda de ciocolata:

50 g ciocolata alba

1 lingurita lapte

150 g ciocolata cu lapte

100 g ciocolata amaruie

2 linguri lapte

folie de ambalat, cu bule

Pentru ornat:

50 g ciocolata alba

50 g ciocolata cu lapte

100 ml frisca lichida

razatura de ciocolata duo

Categorii