Tort cu crema de lamaie si foi coapte

Reteta culinara Tort cu crema de lamaie si foi coapte din categoria Prajituri. Cum sa faci Tort cu crema de lamaie si foi coapte

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort cu crema de lamaie si foi coapte

 

Craciun Fericit !

Foi 3 oua 75 ml lapte 3,5% grasime 75 ml ulei 100 g zahar tos 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu 30 ml suc lamaie 500 g faina + faina pentru blatul de lucru Crema 3 galbenusuri 400 ml lapte cu 3,5% grasime 40 g amidon 120 g zahar tos 150 g unt cu 82% grasime 50 ml zeama de lamaie ( sau cat doriti sa fie de acra crema) Decor drajeuri colorate

Foi 18 cm : Intr-un castron am mixat cele 3 oua cu zaharul, am adaugat laptele amestecat cu uleiul si am continuat sa mixez cca 2-3 min. Am adaugat bicarbonatul de sodiu si zeama de lamaie si am amestecat bine, la final am incorporat faina si am framantat un aluat nelipicios dar nu foarte tare. Aluatul obtinut l-am impartit in 6 bile egale, fiecare bila am intins-o intr-o foaie subtire. Am intepat foaia cu furculita si am copt cca 10 min in cuptorul preincalzit la 180 grade, Am procedat la fel pentru fiecare foaie. Imediat ce am scos fiecare foaie din cuptor am decupat un cerc cu diametrul de cca 18 cm, cu ajutorul unei farfurii si a unui cutit bine ascutit.

Crema : Intr-un castron de inox am pus galebenusurile, amidonul si zaharul, am omogenizat bine apoi am diluat cu lapte. Am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce crema a inceput sa se ingroase. Am luat castronul de pe baia de abur, am acoperit cu folie alimentara si am lasat sa se raceasca. Apoi am incorporat untul moale in crema racita, la final am adaugat zeama de lamaie.

Asamblare : Pe un platou am asezat prima foaie am intins o parte din crema, am continuat pana am terminat foile si crema, deasupra trebuie sa avem crema. Am decorat cu drajeuri colorate.

Ingrediente Tort cu crema de lamaie si foi coapte

Foi

3 oua

75 ml lapte 3,5% grasime

75 ml ulei

100 g zahar tos

1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu

30 ml suc lamaie

500 g faina + faina pentru blatul de lucru

Crema

3 galbenusuri

400 ml lapte cu 3,5% grasime

40 g amidon

120 g zahar tos

150 g unt cu 82% grasime

50 ml zeama de lamaie ( sau cat doriti sa fie de acra crema)

Decor drajeuri colorate

Categorii