Tort cu crema de lamaie si foi coapte
Reteta culinara Tort cu crema de lamaie si foi coapte din categoria Prajituri. Cum sa faci Tort cu crema de lamaie si foi coapte
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort cu crema de lamaie si foi coapte
Craciun Fericit !
Foi 3 oua 75 ml lapte 3,5% grasime 75 ml ulei 100 g zahar tos 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu 30 ml suc lamaie 500 g faina + faina pentru blatul de lucru Crema 3 galbenusuri 400 ml lapte cu 3,5% grasime 40 g amidon 120 g zahar tos 150 g unt cu 82% grasime 50 ml zeama de lamaie ( sau cat doriti sa fie de acra crema) Decor drajeuri colorateFoi 18 cm : Intr-un castron am mixat cele 3 oua cu zaharul, am adaugat laptele amestecat cu uleiul si am continuat sa mixez cca 2-3 min. Am adaugat bicarbonatul de sodiu si zeama de lamaie si am amestecat bine, la final am incorporat faina si am framantat un aluat nelipicios dar nu foarte tare. Aluatul obtinut l-am impartit in 6 bile egale, fiecare bila am intins-o intr-o foaie subtire. Am intepat foaia cu furculita si am copt cca 10 min in cuptorul preincalzit la 180 grade, Am procedat la fel pentru fiecare foaie. Imediat ce am scos fiecare foaie din cuptor am decupat un cerc cu diametrul de cca 18 cm, cu ajutorul unei farfurii si a unui cutit bine ascutit.
Crema : Intr-un castron de inox am pus galebenusurile, amidonul si zaharul, am omogenizat bine apoi am diluat cu lapte. Am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce crema a inceput sa se ingroase. Am luat castronul de pe baia de abur, am acoperit cu folie alimentara si am lasat sa se raceasca. Apoi am incorporat untul moale in crema racita, la final am adaugat zeama de lamaie.
Asamblare : Pe un platou am asezat prima foaie am intins o parte din crema, am continuat pana am terminat foile si crema, deasupra trebuie sa avem crema. Am decorat cu drajeuri colorate.
Ingrediente Tort cu crema de lamaie si foi coapte
Foi
3 oua
75 ml lapte 3,5% grasime
75 ml ulei
100 g zahar tos
1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
30 ml suc lamaie
500 g faina + faina pentru blatul de lucru
Crema
3 galbenusuri
400 ml lapte cu 3,5% grasime
40 g amidon
120 g zahar tos
150 g unt cu 82% grasime
50 ml zeama de lamaie ( sau cat doriti sa fie de acra crema)
Decor drajeuri colorate