Tort cu crema de vanilie si zmeura / vanilla and raspberry cream torte

Instructiuni de preparare Tort cu crema de vanilie si zmeura / vanilla and raspberry cream torte
Se freaca galbenusurile cu zaharul adaugand din cand in cand cate o lingura cu apa, pana cand se obtine o crema de consistenta unei alifii.Faina se amesteca (si cu cacao daca vrem blat de cacao) cu praful de copt si se adauga cate putin in amestecul de galbenusuri.
Albusurile batute spuma se adauga si ele la amestec.Punem in forma tapetata si coacem la foc potrivit cca 40 minute. Avut cuptorul prea incins si in mijlocul blatului s-a format o ridicatura de "Oblio", pe care taiat si facut copilului un minitort.
Se face budinca iar cand se raceste se pune gelatina dizolvata, se amesteca bine apoi se adauga si frisca batuta.
Amestec faina cu laptele.Intr-o craticioara pe foc se pune zaharul+zmeura+sirop fructe si se topesc la foc mic amestecand mereu.Se adauga amestecul de lapte + faina si iar amestecam pana se ingroasa.
Punem margarina si apoi gelatina inmuiata si mai tinem pe foc 2-3 minute amestecand intr-una Dupa ce s-a racit se amesteca cu frisca batuta. Se pune inelul formei de tort in jurul blatului. Insiropam blatul.Punem crema de vanilie.Apoi crema de zmeura si repetam pana terminam si foile de blat si cremele.
Mi-a ramas din ambele creme, combinat si ornat tortul + bombonici decor iar cele mari sunt jeluri pt. ca uitat sa-mi opresc din zmeura proaspata. pentru pofticiosi,asta-i minitortul copilului facut din capacul tuguiat al blatului. am decupat cu o forma de briosa.
Ingrediente Tort cu crema de vanilie si zmeura / vanilla and raspberry cream torte
6 oua
250 g zahar
300 g faina
10 Linguri apa
1 pliculet praf copt
-1 Lingura de cacao
1 lingurita esenta rom- 1 plic budinca vanilie Dr.Oetker
250 ml lapte + 3 Linguri zahar
250 ml frisca batuta
10 g gelatina granule- 150 g zmeura
150 g zahar
1 Lingura sirop fructe
300 ml lapte
1 1/2 Lingura cu varf faina
90 g margarina
1 1/2 pliculet gelatina granule
150 ml. frisca batuta