Tort cu crema ganache de ciocolata

Foarte bun!

Timp de preparare 27 ore

Dificultate Dificil

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Tort cu crema ganache de ciocolata

Punem frisca intr-un vas impreuna cu ciocolata rupta cubulete , pliculetul de capucino si romul. Punem pe foc deasupra unui vas cu apa fierbinte (bain marie) astfel incat fundul vasului in care este ciocolata sa nu atinga apa.

Amestecam pana se dizolva complet ciocolata . Dam compozitia obtinuta , dupa ce s-a racorit , la frigider cateva ore (daca va grabiti puteti baga la congelator). Compozitia trebuie sa se intareasca .

Preparam blatul astfel: batem ouale cu zaharul pana se topeste zaharul si adaugam faina. Impartim compozitia in trei (sau puneti tot odata si taiati apoi blatul in trei) si cocem pe rand in forma de tort tapetata cu hartie de copt. Preparam siropul astfel: caramelizam intr-o craticioara zaharul si stingem cu cele 250 ml apa. Lasam pe foc pana se dizolva caramelul si apoi cat este fierbinte adaugam pliculetul de capuccino. Punem primul blat pe un platou, punem forma de tort reglabila in jurul lui si insiropam cu o treime din sirop.

Crema o scoatem de la frigider si o batem bine cu mixerul pana devine ca o smantana mai groasa. Punem un rand de crema peste primul blat, apoi din nou blat, sirop, crema .Ultimul blat l-am pus cu fundul in sus ca sa fie cat mai drept, am insiropat si am pus si deasupra un strat de crema.

Pentru decor am facut aschii de ciocolata : am topit 100 gr ciocolata amaruie la bain-marie apoi cat a fost calda am intins-o cu o spatula pe o bucata de sticla . Am lasat sa se intareasca si am razuit-o apoi cu ajutorul unui cutit zimtat.Am repartizat-o apoi uniform pe suprafata tortului.

Ingrediente Tort cu crema ganache de ciocolata

pentru blat:

6 oua

6 linguri zahar

6 linguri faina

pentru sirop:

3 linguri zahar

250 ml apa

1 plic capucino ciocolata

pentru crema:

500 ml frisca lichida

300 gr ciocolata amaruie

1 capucino ciocolata

1 esenta rom

pentru decor:

100 gr ciocolata amaruie

Categorii