Tort cu fructe
Aceasta reteta e foarte usor de realizat, iar rezultatul e... delicios. Asa ca spor la treaba.
Instructiuni de preparare Tort cu fructe
Pentru blat: Se bat ouale cu totul spuma, se pune zaharul putin cate putin, apoi praful de copt, mirodeniile si apoi faina, amestecandu-se cu mixerul. Se unge forma de tort cu ulei si se tapeteaza cu faina( optiune fiind hartia de copt ), compozitia se coace la 190 grade timp de 45 minute. Se incearca blatul cu o scobitoare, si daca scobitoarea iese curata atunci blatul este copt. Se lasa la racit.
Pentru umplutura: Cat timp se raceste blatul, taiem fructele cubulete si le lasam la scurs intr-o strecuratoare. In siropul de la compotul de ananas se adauga 2 linguri de zahar, zaharul vanilat si o cana de apa. Se amesteca pana se topeste zaharul, aceasta folosind la insiroparea blatului. Se pune frisca intr-un bol si se bate cu mixerul pana se intareste, si se baga la frigider.
Se taie blatul in 3 foi, se insiropeaza prima foaie, se pune frisca si fructele, asa procedandu-se si cu celelalte foi. Iar la sfarsit se orneaza tortul dupa preferinta si imaginatia fiecaruia cu frisca si fructe. Rezultatul e... delicios.
Ingrediente Tort cu fructe
Pentru blat:
10 oua
10 linguri de zahar
10 linguri de faina
2 plicuri praf de copt
5 plicuri zahar vanilat
1 lingurita esenta de vanilie
Pentru umplutura:
O cutie de ananas bucati
4 banane
5 kiwi
4 piersici
( fructe se pun la alegerea si gustul fiecaruia )
3 plicuri zahar vanilat
1kg crem patiserie( frisca )