Tort cu fulgi de migdale
Instructiuni de preparare Tort cu fulgi de migdale
Se amesteca iaurtul cu zaharul, coaja si sucul de limette .Gelatina hidratata se dizolva in 2 linguri de apa,pe foc mic si se adauga cremei de iaurt, astfel:- se ia din iaurtul rece cate o lingura si se adauga gelatinei calde,apoi totul se pune peste iaurt.Se pune in frigider pentru cca 30 de minute si se inglobeaza frisca batuta si biscuitii rupti in bucatele.
Atentie, nu puneti si firmiturile.Amestecati usor si puneti crema peste al doilea blat, insiropat si el cu suc de portocale.Folositi-va de un inel de tort.Se pune in frigider pentru 2-3 ore, pana ce crema se intareste bine.
Ciocolata impreuna cu jumatate din cantitatea de frisca lichida se pun pe foc mic, amestecand pana la topirea ciocolatei. Se da la o parte si cat inca mai este calda, se pune foaia de gelatina, hidratata in prealabil 10 minute in apa rece.
Se amesteca iaurtul cu zaharul, coaja si sucul de limette . Gelatina hidratata se dizolva in 2 linguri de apa, pe foc mic si se adauga cremei de iaurt, astfel: se ia din iaurtul rece cate o lingura si se adauga gelatinei calde, apoi totul se pune peste iaurt. Se pune in frigider pentru cca 30 de minute si se inglobeaza frisca batuta si biscuitii rupti in bucatele.Atentie, nu puneti si firmiturile.
Amestecati usor si puneti crema peste al doilea blat, insiropat si el cu suc de portocale. Folositi-va de un inel de tort.Se pune in frigider pentru 2-3 ore, pana ce crema se intareste bine.
Se incalzeste sucul de portocale, se adauga zaharul si gelatina hidratata in prealabil.
Ingrediente Tort cu fulgi de migdale
2 oua
125 g de zahar
coaja si esenta de lamaie
50 g de faina
50 g de amidon
1 lingurita de praf de copt
1 lingura cu varf de fulgi de cocos
suc natural de portocale, pentru insiropat blatul
CREMA GANACHE:
250 g de ciocolata alba
300 ml de frisca lichida
100 g de alune de padure macinate grosier
1 foaie de gelatina
CREMA DE LIMETTE:
350 g de iaurt gras
80 g de zahar
coaja si sucul de la o limette
150 ml de frisca lichida
10 g de gelatina
5-6 bucati de biscuiti cu bucatele de ciocolata
JELEU DE PORTOCALE:
220 ml suc natural de portocale
2 linguri de zahar
3 foi de geatina