Tort cu fulgi de migdale

Timp de preparare 55 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Tort cu fulgi de migdale

Se amesteca iaurtul cu zaharul, coaja si sucul de limette .Gelatina hidratata se dizolva in 2 linguri de apa,pe foc mic si se adauga cremei de iaurt, astfel:- se ia din iaurtul rece cate o lingura si se adauga gelatinei calde,apoi totul se pune peste iaurt.Se pune in frigider pentru cca 30 de minute si se inglobeaza frisca batuta si biscuitii rupti in bucatele.

Atentie, nu puneti si firmiturile.Amestecati usor si puneti crema peste al doilea blat, insiropat si el cu suc de portocale.Folositi-va de un inel de tort.Se pune in frigider pentru 2-3 ore, pana ce crema se intareste bine.

Ciocolata impreuna cu jumatate din cantitatea de frisca lichida se pun pe foc mic, amestecand pana la topirea ciocolatei. Se da la o parte si cat inca mai este calda, se pune foaia de gelatina, hidratata in prealabil 10 minute in apa rece.

Se amesteca iaurtul cu zaharul, coaja si sucul de limette . Gelatina hidratata se dizolva in 2 linguri de apa, pe foc mic si se adauga cremei de iaurt, astfel: se ia din iaurtul rece cate o lingura si se adauga gelatinei calde, apoi totul se pune peste iaurt. Se pune in frigider pentru cca 30 de minute si se inglobeaza frisca batuta si biscuitii rupti in bucatele.Atentie, nu puneti si firmiturile.

Amestecati usor si puneti crema peste al doilea blat, insiropat si el cu suc de portocale. Folositi-va de un inel de tort.Se pune in frigider pentru 2-3 ore, pana ce crema se intareste bine.

Se incalzeste sucul de portocale, se adauga zaharul si gelatina hidratata in prealabil.

Ingrediente Tort cu fulgi de migdale

2 oua

125 g de zahar

coaja si esenta de lamaie

50 g de faina

50 g de amidon

1 lingurita de praf de copt

1 lingura cu varf de fulgi de cocos

suc natural de portocale, pentru insiropat blatul

CREMA GANACHE:

250 g de ciocolata alba

300 ml de frisca lichida

100 g de alune de padure macinate grosier

1 foaie de gelatina

CREMA DE LIMETTE:

350 g de iaurt gras

80 g de zahar

coaja si sucul de la o limette

150 ml de frisca lichida

10 g de gelatina

5-6 bucati de biscuiti cu bucatele de ciocolata

JELEU DE PORTOCALE:

220 ml suc natural de portocale

2 linguri de zahar

3 foi de geatina

Categorii