Tort cu gelatina

in 28 iunie a fost ziua mea, si m-am tot gandit ce tort sa fac, sa nu lucrez prea mult la el si sa nu fie greu!!! am facut unul si a doua zi a zis sotul meu ca mai vrea unul, asa ca am mai facut!

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Tort cu gelatina

Se separa ouale, se bate albusul spuma apoi se adauga galbenusurile si zaharul, faina se amesteca cu praful de copt,.

Se amesteca compozitia de albusuri cu faina amestecand cu grija de jos in sus pana se incorporeaza faina, se unge o tava cu ulei si se presara faina sau se pune o hartie de copt Se toarna blatul si se pune la cuptorul incins la 180* 10 min, se face testul cu scobitoarea, daca nu se lipeste se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca.

Se prepara crema de lamaie dupa indicatiile de pe plic.Se taie blatul in doua pe inaltime. Se insiropeaza cu apa si zahar vanilat (sau siropul de la un compot) primul blat, apoi se pune crema si peste se pune al doilea blat, se insiropeaza tot cu apa si zahar vanilat si al doilea blat.

Se prepara frisca sau crema de patiserie (eu am folosit crema de patiserie, e mai rezistenta la caldura) si se imbraca tortul cu ea. Se ridica putin marginile cu frisca sa nu curge gelatina pana se incheaga Se aseaza fructele.

Se prepara gelatina dupe instructiunile de pe plic si se toarna peste fructe. Se pune la rece 30 min.

Ingrediente Tort cu gelatina

6 oua

6 linguri de zahar

6 linguri de faina

un praf de copt

o crema de lamaie (si 250 ml lapte)

500 ml frisca lichida sau crema de patiserie

fructe pentru decor (eu am folosit caise, kiwi si cirese)

un plic de gelatina (tranparenta sau colorata)

Categorii

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional - Cum se prepara acesti Cartofi țăr

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica - Cu

Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie

Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie

Burger de casa - Pas 1. Carnea tocata o amestecam cu o lingurita de ketchup, una de mustar, sare si

Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase

Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase

Parjoale moldovenesti pufoase - Cateva felii de paine sau o chifla vechi de 2 zile sau mai mult se p

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

Taci și înghite - Rețeta tradițional românească plină de savoare - Cum se prepara Taci și înghite -

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Chiftelele: Ceapa verde si usturoiul curatate, le taiati rondel

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca - Iata cum se prepara Sarmale in foi de

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie - Cum se prepara Mancar