Tort cu gelatina

in 28 iunie a fost ziua mea, si m-am tot gandit ce tort sa fac, sa nu lucrez prea mult la el si sa nu fie greu!!! am facut unul si a doua zi a zis sotul meu ca mai vrea unul, asa ca am mai facut!

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Tort cu gelatina

Se separa ouale, se bate albusul spuma apoi se adauga galbenusurile si zaharul, faina se amesteca cu praful de copt,.

Se amesteca compozitia de albusuri cu faina amestecand cu grija de jos in sus pana se incorporeaza faina, se unge o tava cu ulei si se presara faina sau se pune o hartie de copt Se toarna blatul si se pune la cuptorul incins la 180* 10 min, se face testul cu scobitoarea, daca nu se lipeste se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca.

Se prepara crema de lamaie dupa indicatiile de pe plic.Se taie blatul in doua pe inaltime. Se insiropeaza cu apa si zahar vanilat (sau siropul de la un compot) primul blat, apoi se pune crema si peste se pune al doilea blat, se insiropeaza tot cu apa si zahar vanilat si al doilea blat.

Se prepara frisca sau crema de patiserie (eu am folosit crema de patiserie, e mai rezistenta la caldura) si se imbraca tortul cu ea. Se ridica putin marginile cu frisca sa nu curge gelatina pana se incheaga Se aseaza fructele.

Se prepara gelatina dupe instructiunile de pe plic si se toarna peste fructe. Se pune la rece 30 min.

Ingrediente Tort cu gelatina

6 oua

6 linguri de zahar

6 linguri de faina

un praf de copt

o crema de lamaie (si 250 ml lapte)

500 ml frisca lichida sau crema de patiserie

fructe pentru decor (eu am folosit caise, kiwi si cirese)

un plic de gelatina (tranparenta sau colorata)

Categorii