Tort cu nectarine..si piersici! - la multi ani, aura!

Instructiuni de preparare Tort cu nectarine..si piersici! - la multi ani, aura!
Blatul in asezam pe un suport special de tort, punem nectarinele cubulete; pe foc fierbem vinul cu scortisoara si zahar, dizolvam gelatina, racorim, turnam jeleul peste nectarine.
Se pune gelatina la inmuiat in zeama de compot. apoi se incalzeste pana se dizolva.Mascarpone se bate cu zahar, coaja de lamaie si rom, turnam si frisca lichida, batem in continuare pana se intareste.
Adaugam gelatina, sa nu fie fierbinte, sa nu se taie crema!Se aseaza crema peste fructe, nivelam. Dam la rece, timp in care taiem piersicile din compot si mixam fistic. Mai batem si putina frisca pentru ornat.
Decoram tortul dupa imaginatie, cu piersicile, frisca, fistic, mai pus si putina scortisoara pe alocuri. Este bun, racoros si usor de facut.
Ingrediente Tort cu nectarine..si piersici! - la multi ani, aura!
Blat si umplutura:
1 blat luat de tarta
350 g. nectarine taiate cubulete
250 ml. vin rosu
1/2 lingurita scortisoara
40 g. zahar
8 g. gelatina - 1 pliculet
Crema:
500 g. mascarpone
100 g. zahar
1 lingura coaja rasa de lamaie
20 ml rom
15 g. gelatina
250 ml. frisca
In plus:
3 piersici din compot taiate felii
100 ml. frisca
fistic tocat