Tort cu nucă și portocale :)
Simplu si ciocolatos
Instructiuni de preparare Tort cu nucă și portocale :)
Se bat gălbenușurile cu sare și zahar apoi se adaugă nuca, sifonul, cacaua, praful de copt și faina. Se coace 35 de minute la 180 grade. Cand e gata se lasa sa se răcească și se taie in 2.
Se amesteca albușurile cu zahar și se bat pe baie de aburi pana se topește zaharul apoi se mixează adaugand cacaua si esenta.
Se amesteca ingredientele pentru sirop. Se pune o parte de blat in tava, sirop, crema, blat, sirop si crema.
Se taie felii și se decorează prăjitura apoi se lasa la rece 2 ore.
Ingrediente Tort cu nucă și portocale :)
Blat: 200 g nuca, 125 g zahar, 5 gălbenușuri, 250 ml sifon, 1 plic praf de copt, 7 linguri faina, 1 lingura cacao, sare.
Crema: 5 albușuri, 150 g zahar, 2 linguri cacao, 1 esență de rom.
Sirop: 200 ml apa, 5 linguri zahar, 1 esență de vanilie.
Decor: 1 portocala