Tort cu piersici si caramel
Un tort aniversar,facut in ultimul moment dar deosebit de gustos si usor !
Instructiuni de preparare Tort cu piersici si caramel
Pregatim o forma de copt de 26 cm cu peretii detasabili.Intr-un bol de mixat , mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pana acesta se dizolva,adaugam pe rand ouale si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt iar la final esenta de vanilie.Le introducem in cuptorul preinclazit la 180 grade timp de 25-30 minute pana capata o culoare usor aurie.Il lasam la racit.
Pt crema:batem frisca, apoi mixam untul moale impreuna cu crema de branza si zaharul pudra iar pe urma incorporam frisca.Gelatina o topim conform instructiunilor de pe ambalaj si o amestecam in crema.Taiem blatul in 2 , pe blatul de jos punem piersici din conserva taiate bucatele iar deasupra turnam crema si acoperim cu cel de-al doilea blat.Dam la frigider 2 ore.
Intre timp intr-o tigaie caramelizam usor zaharul apoi adaugam untul taiat cubulete iar la final adaugam frisca lichida si amestecam inca 1 min.Lasam la racit 1 ora.Dupa 2 ore turnam caramelul peste tort si il nivelam apoi ornam cu bilute colorate.Enjoy!
Ingrediente Tort cu piersici si caramel
Pentru blat :
4 oua
250 gr faina
100 gr unt
1/2 plic praf de copt
100 gr zahar
50 ml lapte
esenta vanilie
Pentru crema :
200 ml smantana pt frisca
1 cutie compot piersici
100 grame unt
125 grame crema branza
150 grame zahar pudra
4 foi gelatina
Pentru topping :
200 grame zahar
50 gr unt
200 ml frisca lichida