Tort cu piersici si caramel

Un tort aniversar,facut in ultimul moment dar deosebit de gustos si usor !

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Tort cu piersici si caramel

Pregatim o forma de copt de 26 cm cu peretii detasabili.Intr-un bol de mixat , mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pana acesta se dizolva,adaugam pe rand ouale si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt iar la final esenta de vanilie.Le introducem in cuptorul preinclazit la 180 grade timp de 25-30 minute pana capata o culoare usor aurie.Il lasam la racit.

Pt crema:batem frisca, apoi mixam untul moale impreuna cu crema de branza si zaharul pudra iar pe urma incorporam frisca.Gelatina o topim conform instructiunilor de pe ambalaj si o amestecam in crema.Taiem blatul in 2 , pe blatul de jos punem piersici din conserva taiate bucatele iar deasupra turnam crema si acoperim cu cel de-al doilea blat.Dam la frigider 2 ore.

Intre timp intr-o tigaie caramelizam usor zaharul apoi adaugam untul taiat cubulete iar la final adaugam frisca lichida si amestecam inca 1 min.Lasam la racit 1 ora.Dupa 2 ore turnam caramelul peste tort si il nivelam apoi ornam cu bilute colorate.Enjoy!

Ingrediente Tort cu piersici si caramel

Pentru blat :

4 oua

250 gr faina

100 gr unt

1/2 plic praf de copt

100 gr zahar

50 ml lapte

esenta vanilie

Pentru crema :

200 ml smantana pt frisca

1 cutie compot piersici

100 grame unt

125 grame crema branza

150 grame zahar pudra

4 foi gelatina

Pentru topping :

200 grame zahar

50 gr unt

200 ml frisca lichida

Categorii