Tort cu scoici
Reteta culinara din categoria Mancare copii. Cum sa faci Tort cu scoici
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort cu scoici
Azi am serbat-o pe una dintre surorile mele (Sf. M. Mc. Hristina), pentru care am pregătit un tort cu blat de nucă şi cremă de cafea. Ieri am lucrat la multe decorațiuni marine, pe care și le dorea demult. A fost așa încântată de broscuțele țestoase! Este un tort care ar cuceri nu doar inimile copiilor, ci și pe cele ale adulților! „meniu copii”
Ingrediente Tort cu scoici
pentru blat avem nevoie de:
10 ouă M;
un vârf de linguriţă sare;
7,5 ml îndulcitor;
4 linguri făină;
12 linguri nucă;
10 g praf de copt Dr. Oetker;
pentru sirop avem nevoie de:
600 ml apă;
3 linguri zahăr;
2 linguri vin de smochine;
pentru crema de cafea:
200 g cremă mascarpone;
200 ml frișcă lichidă;
1 lingură zahăr pudră;
1 linguriţă cafea măcinată;
1 lingură cafea pudră instant (ness);
pentru ornat avem nevoie de:
300 g cremă mascarpone;
300 ml frişcă lichidă;
Câțiva biscuiți;
Coloranți alimentari: albastru, galben, roșu, verde Dr. Oetker;
Pastă de zahăr (fondant) Dr. Oetker;
Litere din ciocolată (din comerț sau făcute în casă folosind șabloane)