Tort cu visine in forma de inima

Timp de preparare 3 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort cu visine in forma de inima

Blatul: Se bat spuma albusurile cu apa adaugata la inceput. Cand sunt batute bine s adauga zaharul(8 lg) si apa. Galbenusurile batute cu 8 lg zahar, 5g ulei, esenta de vanilie. Galbenusurile se pun peste albusuri putin cate putin. Apoi se adauga faina si praful de copt,scortisoara. Se amesetca cu lingura de lemn de sus in jos. Se pune intr-o tava cu hartie de copt. Se lasa in cuptor aprox 25 min. Proba cu scobitoarea este cea mai buna. Crema: Se face budinca. Se lasa la racit. Se bate untul spuma si apoi se adauga budinca, lingura cu lingura. Apoi se adauga in crema restul de ingrediente. Sirop: Se pune in apa zaharul, sucul de lamaie si esenta de rom si se amesteca. Se taie tortul in doua dupa ce s-a racit. Se insiropeaza. Apoi se pune crema. Deasupra torul se decoreaza fiecare cum vrea. Eu am pus 250 g frisca, 4 cuburi de ciocolata menaj si visine proaspete. Pentru mai multe retete, vizitati blogul meu: wwww.bunataticulinare.wordpress.com

Ingrediente Tort cu visine in forma de inima

Blat:

8 oua

8 linguri apa adaugate la inceput si 4 lg la sfarsit

16 lg zahar

5 lg ulei

16 lg ulei

1 praf de copt

sare

esenta de vanilie

1 lg scortisoara

Crema:

2 budinci de vanilie

1 l lapte

15 lg zahar

150 g unt

senta de vanilie

1 borcan de gem capsuni sau daca aveti si 500 g proaspete

10 linguri nuca taiata marunt

Sirop:

300 ml apa sau sirop de la compot

5 linguri zahar

suc de lamaie

esenta de rom

Decor:

250 g frisca

4 cuburi de ciocolata menaj

si visine proaspete

Categorii