Tort de cacao cu crema de martipan
Instructiuni de preparare Tort de cacao cu crema de martipan
Faina, amidonul, cacaoa si praful de copt se amesteca impreuna.Ouale se mixeaza spuma adaougindu-se treptata apa fierbinte, zaharulcsi zaharul vaniliat.Totul se mixeaza pina cind masa de oua creste,devine tot mai deschisa la culoare si spumoasa.
Se adaoga amestecul de faina cernut si cu o lingura se amesteca totul impreuna in asa fel incit sa fie bine amestecate, dar sa ramina masa totusi aerata. Se toarna intr-o forma de tort unsa si captusita cu hirtie de copt, cu dimensiunea de 26/28cm si se coace in cuptorul incins la 175°C pentru ca 25-30 min.
100 ml lapte se mixeaza cu ouale si praful de budinca.Restul de lapte se pune pe foc si in el se pune martipanul taiat bucatele.Laptele se incinge amestecind mereu pina ce martipanul se dizolva si se adaoga si amestecul de lapte+ou si amestecind in continuare se lasa totul sa fiarba usor pina ce amestecul devine precum budinca.
Se trage de pe foc si se acopera imediat cu folie de nailon alimentara.Cind budinca s-a racit se amesteca cu frisca batuta spuma impreuna cu intaritorul de frisca.
Blatul de tort se taie 1 sau de 2 ori (asta depinde cit de mare este forma in care s-a copt blatul)orizontal si se umple cu crema de martipan si se pune la frigider pentru ca 3 ore.
Daca tortul se imbraca in fondant atunci este bine ca, crema sa fie numai pentru umplutura tortului si tortul sa se unga de jur impejur cu marmelada/gem iin prealabil incalzit.
Deasupra se aseaza fondantul si se decoreaza dupa dorinta.Tortul se poate decora si numai cu frisca sau cu fondant de martipan.
Ingrediente Tort de cacao cu crema de martipan
6 oua
6 ls apa fierbinte
200 g zahar
1 pac. zahar vaniliat
100 g faina
100 g amidon
25 g cacao
1 lc praf copt
200 g martipan
450 ml lapte
1 pac. budinca de vanilie
2 oua
400 g smintina lichida pentru frisca
1 pac. intaritor de frisca
esenta de migdale/lichior amareto