Tort de cafea cu bezea si crema italiana

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Tort de cafea cu bezea si crema italiana

Albusurile se bat bine, apoi se adauga treptat zaharul, in compozitia de galbenusuri se adauga faina amestecata cu cacaoa, apoi se adauga albusurile batute spuma cu zaharul

Compozitia se imparte in 2 si se coc doua blaturi...daca va este mai usor va puteti folosi de un posh, sa trasati cercuri de aluat pe hartie de copt... blaturile se coc cate 20 de min... Crema: 2 plicuri cu gelatina (20 gr.) 6 oua250 gr. zahar 15. gr cafea instant (ness) 200 ml. frisca 500 gr. mascarpone 50 ml lichior de cafea

Ouale se amesteca cu zaharul si nessul, apoi se incalzesc la microunde dar sa nu fiarba ( eu nu am gasit termometrul de fondante din dotare si am testat cu degetul cat se poate suporta) tb sa aiba 85 grade

Gelatina se dizolva si se amesteca impreuna cu 2 linguri de mascarponemascarponele se amesteca, cu 2 linguri de frisca lichida, ca sa se fluidizeze..

Frisca se bate, se amesteca usor cu mascarponele dar cu grija ca se taie foarte usorapoi se inglobeaza in crema mare de mascarpone, alaturi de spuma de ou si lichiorul de cafea.

Asamblarea: se asaza primul blat crocant, apoi jumatate din crema, primul blat, crema, apoi ultimul blat!am facut un sirop din apa, zahar si esenta de migdale (in reteta nu se specifica, dar mie imi plac blaturile umede)se da la frigider timp de 4 ore... dupa 4 ore.

Se dizolva gelatina si se amesteca impreuna cu 2 linguri de bezea.bezeaua se asaza cu lingura pe tort si se fac tepi cu dosul ei se da la frigider sa se intareasca bine.se flambeaza apoi bezeaua cu arzatorul.

Ingrediente Tort de cafea cu bezea si crema italiana

100 g ciocolata amaruie

60 g fulgi de porumb

20 g boabe de cafea tocate

100 g martipan

6 oua

175 g zahar

40 g cacao

20 g faina

2 plicuri cu gelatina (20 g)

6 oua

250 g zahar

15 g cafea instant

200 ml. frisca

500 g mascarpone

50 ml lichior de cafea

5 g gelatina

5 albusuri

100 g zahar

25 g migdale prajite si macinate

10 g cafea instant aka ness

125 g zahar pudra

boabe de cafea pt decor, cico razuita..

Categorii