Tort de ciocolata amaruie

Instructiuni de preparare Tort de ciocolata amaruie
Mixam untul/margarina cu zaharul, pana se topeste zaharul.Adaugam ouale pe rand si dupa fiecare ou,punem cate 2 linguri faina.Topim ciocolata la bain-marie, o lasam putin la racit si o turnam in compoztia de oua+unt+zahar.
Omogenizam bine si adaugam si restul de faina.Turnam compozitia in forma unsa si tapetata cu hartie de copt si coacem la foc mediu cca 1 ora si 20-30 minute. Blatul va creste in mijloc cu o usoara ridicatura, nu-i nimic. inlaturat acel "capac" tuguiat.
Lasam blatul la racit 10 minute in tava, apoi scoatem pe un gratar. Dupa ce se raceste de tot il taiem pe orizontala 1 data.CREMA :200 gr. ciocolata amaruie200 ml. frisca lichida.Se topesc la bain-marie, se racesc putin si ungem cu un strat generos blatul, punem al 2 lea blat si finisam cu restul de crema.
Este prima oara cand fac reteta asta, asa ca pareri : blatul este cam sfaramicios, dar bun.Crema este cam putina, data viitoare voi dubla cantitatile de cioco si frisca.
Ingrediente Tort de ciocolata amaruie
BLAT :
250 g unt / margarina
300 g zahar
200 g faina
5 oua
300 g ciocolata amaruie (55% sau 75% cacao)
1 lingurita praf de copt