Tort de clatite cu portocale si sirop caramel

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Tort de clatite cu portocale si sirop caramel

Puneti 2 linguri de frisca nebatuta si caramelele intr-o cratita cu fundul gros si fierbeti la foc mic 6-8 minute, pana se topesc. Lasati sa stea 1 minut. Puneti restul de frisca nebatuta intr-un vas si bateti pana incepe sa se intareasca. Desfaceti portocalele in felii. Puneti o foaie de clatita pe un platou, acoperiti-o cu putina frisca si cateva felii de portocala. Repetati operatia cu urmatoarele straturi pana consumati toate ingredientele , terminand cu o foaie de clatita goala. Asezati apoi nucile sau alunele, cat si ultimele felii de portocala pe ultima clatita si turnati deasupra sosul de caramele.

Ingrediente Tort de clatite cu portocale si sirop caramel

5 foi de clatite

450 ml. frisca lichida

6 portocale

175 g. caramele

50-100 g. de nuca sau alune pentru decor

1 portocala, curatata si desfacuta felii, pentru decor

Categorii