Tort de crème brûlé
Instructiuni de preparare Tort de crème brûlé
Ingrediente Tort de crème brûlé
Crème brûlé (cremă arsă) este o cremă cu ouă, înrudită cu budinca și crema de zahăr ars. Spre deosebire de crema de zahăr ars (crème caramel) care se prepară cu ouă întregi si lapte, crème brûlé are în compozitie doar gălbenusuri si se prepară cu smântână dulce (pentru frică) si o cantitate mică de lapte (dupa preferinte). Crème brûlé este foarte cremoasă.
Ingrediente:
Pentru cremă: 8 gălbenușuri, 100 g zahăr, 600 ml frisca lichida, 200 ml lapte, 2 batoane vanilie.
Pentru blat: 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina
Pentru caramelizat: 8 linguri de zahar.
Pentru imbracat tortul: ( nu este obligatoriu, asta este o... inventie de-a mea, care da un aspect mai shic prajiturii, un plus de aroma si culoare): 100 g branza mascarpone, 1 linguri dulceata de capsuni, 100 g frisca lichida, ciocolata neagra, 30 g unt, capsuni.