Tort de dovleac cu crema de whisky
Instructiuni de preparare Tort de dovleac cu crema de whisky
Topiti ciocolata, rupta in bucati, si untul la bain-marie. Adaugati laptele, galbenusurile, zaharul si amestecati pana se ingroasa ca un sos (pana cand imbraca lingura)
Luati de pe foc si adaugati nuca macinata:esentele, dovleacul ras.Adaugati faina si praful de copt, cernute si amestecati.
Bateti albusurile spuma si amestecati-le cu miscari usoare in compozitie.Puneti compozitia intr-o forma de copt cu diametrul de 26 cm., tapetata cu hartie pergament.
Coaceti in cuptorul preincalzit pentru cca. 30 de minute la 170 grade C. (foc mediu).Puneti dovleacul, taiat bucatele, la cuptor pana cand se inmoaie (cand furculita intra usor in el, e gata).
Zdrobiti-l apoi, tot cu furculita .Bateti frisca si cand s-a intarit, adaugati-i piureul de dovleac si portii mici de lichior-crema de whisky, pana cand crema devine pufoasa.
Blatul racit se feliaza .Blatul de jos se aseaza direct pe platoul de servit.Se insiropeaza blatul cu lichior (absolut optional ) si se aseaza cateva linguri bune de crema.
Se acopera cu cel de-al doilea blat si cu restul de crema.Se da la frigider pentru minim o ora (ideal ar fi peste noapte)Asa arata la mine a doua zi dimineata.Se decoreaza dupa plac, cu bombonele, ciocolata rasa, etc.
Ingrediente Tort de dovleac cu crema de whisky
Blat:
5 oua
100 g. ciocolata de lapte/amaruie
200 ml. lapte
100 g. zahar
80 g. unt
200 g. faina
100 g. nuca
4 linguri de dovleac ras
1 lingurita esenta de portocale sau rom, dupa gust
1 pachetel praf de copt
Crema:
500 ml. frisca lichida
200 g. zahar pudra
aprox. 200 g. piure de dovleac copt
aprox. 200 ml. lichior crema de whisky