Tort de dovleac cu crema de whisky

Timp de preparare o ora

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Tort de dovleac cu crema de whisky

Topiti ciocolata, rupta in bucati, si untul la bain-marie. Adaugati laptele, galbenusurile, zaharul si amestecati pana se ingroasa ca un sos (pana cand imbraca lingura)

Luati de pe foc si adaugati nuca macinata:esentele, dovleacul ras.Adaugati faina si praful de copt, cernute si amestecati.

Bateti albusurile spuma si amestecati-le cu miscari usoare in compozitie.Puneti compozitia intr-o forma de copt cu diametrul de 26 cm., tapetata cu hartie pergament.

Coaceti in cuptorul preincalzit pentru cca. 30 de minute la 170 grade C. (foc mediu).Puneti dovleacul, taiat bucatele, la cuptor pana cand se inmoaie (cand furculita intra usor in el, e gata).

Zdrobiti-l apoi, tot cu furculita .Bateti frisca si cand s-a intarit, adaugati-i piureul de dovleac si portii mici de lichior-crema de whisky, pana cand crema devine pufoasa.

Blatul racit se feliaza .Blatul de jos se aseaza direct pe platoul de servit.Se insiropeaza blatul cu lichior (absolut optional ) si se aseaza cateva linguri bune de crema.

Se acopera cu cel de-al doilea blat si cu restul de crema.Se da la frigider pentru minim o ora (ideal ar fi peste noapte)Asa arata la mine a doua zi dimineata.Se decoreaza dupa plac, cu bombonele, ciocolata rasa, etc.

Ingrediente Tort de dovleac cu crema de whisky

Blat:

5 oua

100 g. ciocolata de lapte/amaruie

200 ml. lapte

100 g. zahar

80 g. unt

200 g. faina

100 g. nuca

4 linguri de dovleac ras

1 lingurita esenta de portocale sau rom, dupa gust

1 pachetel praf de copt

Crema:

500 ml. frisca lichida

200 g. zahar pudra

aprox. 200 g. piure de dovleac copt

aprox. 200 ml. lichior crema de whisky

Categorii