Tort de post, cu crem de cafea
Instructiuni de preparare Tort de post, cu crem de cafea
Mai intai a pregatit cafeaua, cca 100 ml; a facut-o tare si a pus in ea si o lingurita de ness si cateva picaturi de esenta de rom.
Gelatina am hidratat-o in 100 ml apa rece, timp de 10 minute, dupa care a pus-o in cafeaua fierbinte si a amestecat pana s-a dizolvat.
A batut apoi frisca, bine, bine; a oprit din ea cateva linguri pentru ornat. In restul de frisca a turnat cafeaua racorita, in fir subtire si a amestecat pentru incorporare.
Tortul l-a montat cu ajutorul inelului detasabil al formei de copt. direct pe platou.
A pus primul blat, l-a insiropat , a pus jumatate din crema, al doilea blat, sirop, crema si visine . A urmat al treilea blat, pe care l-a insiropat, de asemenea. A dat tortul la frigider.
Dupa 2 ore, am scos tortul din frigider si am turnat peste el 1 plic de glazura cu gust de ciocolata de la Dr.
Oetker, preparata conform instructiunilor de pe plic, dupa care am dat iar tortul la rece, pentru inca o ora.
Dupa ce l-a lasat suficient la rece am inlaturat inelul si l-a decorat cu putina frisca si niste visine.
Iata si un mic detaliu. Sper sa va placa si voua, in caz ca-l incercati.
Ingrediente Tort de post, cu crem de cafea
Pentru crema am folosit
500 ml frisca vegetala,
100 ml cafea
2 pliculete de gelatina;