Tort diplomat cu jeleu de portocale

Un tort ratacit , de care am dat zilele trecute, desi nu sunt cele mai reusite poze, m-am gandit ca merita sa o postez, deoarece este un tort bun si racoritor.

Timp de preparare 3 ore

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Tort diplomat cu jeleu de portocale

Se pune pe foc laptele, si se lasa sa se infierbante, la foc incet. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si vaniliile, apoi adaugam amidonul, si amestecam usor. Laptele fierbinte se toarna in fir subtire peste galbenusuri si se amesteca in continuu. Dupa ce am turnat laptele, se pune pe foc si se lasa sa se ingroase, amestecand in continuu. Se ia cratita de pe foc , se acopera cu o folie alimentara si se lasa la racit.

Intre timp batem frisca si hidratam gelatina. Coaja de portocale se taie in bucatele mici. Dupa ce sa racorit crema , se dizolva gelatina si se adauga la crema, se amesteca foarte bine. Se lasa la racit apoi se incorporeaza frisca batuta si coaja de portocala.

Se ia o forma cu peretii detasabili , se aseaza piscoturi inmuiate cu zeama de portocale. Crema obtinuta se toarna peste piscoturi si se da la rece pentru o ora. Apoi se pregateste jeleul.

Cele 2 linguri de zahar se amesteca cu plicul de jeleu si se toarna zeama de la portocale amestecand. Se pune pe foc si se lasa un minut, se amesteca si se toarna apoi peste tort. Se da iar la rece inca o ora. Deasupra se orneaza cu felii de portocale. Se scoate marginea formei si se serveste.

Ingrediente Tort diplomat cu jeleu de portocale

500 ml lapte

4 galbenusuri

50 gr amidon

5 linguri zahar

500 ml frisca

10 g gelatina granule

coaja de la o portocala ( bio daca se poate)

2-3 plicuri cu zahar vanilat

16 bucati piscoturi

150 ml suc de portocale

150 ml suc de portocale

2 linguri zahar

1plic Tort- Jelle Dr Oetker alb

felii de portocale

Categorii

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional - Cum se prepara acesti Cartofi țăr

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica - Cu

Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie

Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie

Burger de casa - Pas 1. Carnea tocata o amestecam cu o lingurita de ketchup, una de mustar, sare si

Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase

Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase

Parjoale moldovenesti pufoase - Cateva felii de paine sau o chifla vechi de 2 zile sau mai mult se p

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

Taci și înghite - Rețeta tradițional românească plină de savoare - Cum se prepara Taci și înghite -

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Chiftelele: Ceapa verde si usturoiul curatate, le taiati rondel

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca - Iata cum se prepara Sarmale in foi de

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie - Cum se prepara Mancar