Tort donut
Gogosile americane sunt atat de ispititoare, dar trebuie sa recunosc ca nu este atat de usor sa le faci In schimb am reinventat reteta si am transformat-o in tort. O idee mult mai simpla si mai distractiva ;-) Facuta intr-o matrita de savarina pentru copt si acoperita cu glazura din plin, e tentanta pentru intreaga familie. Urmati pas cu pas reteta de mai jos ↓ ↓
Instructiuni de preparare Tort donut
Se amesteca faina, zaharul, sarea, zaharul vanilat si ouale.
Se topeste untul si se adauga peste amestec.
Se toarna 2/3 din amestec in tava de savarina. Dati zmeura prin faina (ajuta sa nu se scufunde la baza aluatului) si aranjati-o pe aluat. Acoperiti-o cu restul compozitiei.
Coaceti 40 minute la 160°C. Lasati sa se raceasca bine apoi scoateti din forma.
Se amesteca zaharul pudra cu lapte. Adaugați cateva picaturi de colorant din culoarea dorita.
Folosind un posh (sau un recipient cu gura de scurgere), turnati glazura pe tort sub forma de cercuri.
Treptat, glazura se va intinde si va acoperi tortul la suprafata. Asigurati-va ca nu puneti prea multa.
Decorati tortul cu perle de zahar sau fulgi de ciocolata, betisoare. Lasati deoparte 10 minute.
Gata!
Ingrediente Tort donut
190 gr faina
150 gr zahar
150 gr unt
1 lingurita praf de copt
1 plic de zahar vanilat
5 oua
un praf de sare
20 bucati de zmeura
1 lingura de faina
170 gr zahar pudra
25 ml de lapte
colorant alimentar
perle de zahar