Tort hennessy/hennessy's cake

Instructiuni de preparare Tort hennessy/hennessy's cake
Separi albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma tare adaug cativa stropi de otet, adaugi zaharul si continui sa bati pana cand acesta se topeste macin zaharul intotdeauna si folosesc zahar praf, ca stricat vreo 3 mixere de-a lungul anilor.
Adaugi galbenusurile unul cate unul,pui cafeaua pus cafea espresso tare, nu concentrata untul topit rece, esenta de rom-o fiola mica de la Dr. Oetker- si faina proaspat cernuta cu praful de copt. Si a iesit atat de galben blatul, incat fost nevoita sa mai adaug cel putin 100 g de cacao.
Ungi o forma de tort cu diametrul de 26 cm cu ulei/margarina si o tapetezi cu faina.Pus hartie de copt doar pe fundul-ups! tavii.Torni compozitia si lasi la cuptor 45 de minute.
A iesit enorm!!! taiat in 5,imaginati-va,avut niciodata un blat atat de mare. Partea cu bulbuci de deasupra inlaturat-o. Apoi, insiropat fiecare cerc de tort cu cafea espresso imbunatatita cu 2 linguri de coniac.De asta nu mai spus sotului meu, ca turba, nu alta!
Bate ouale cu zaharul pudra. Adauga faina proaspat cernuta, cacaua si ciocolata rasa niste oua de cioco de la Pasti. Toarna coniacul si laptele fierbinte. Lasa pe foc, amestecand energic, pana se ingroasa. Dupa ce s-a racorit, incorporeaza untul frecat spuma. Aici avut o dilema, deoarece in revista scria 50g unt, ceea ce mi se parea infim, fata de cat de budincoasa a iesit crema.
Dar, avand experienta din lecturarea atator retete zis ca e o greseala si scapat 2 din fata, deci 250 g, un pachet de margarina pus dupa ce facut spuma si pus in crema racita apoi impartit crema in patru, dar de fapt a trebuit in cinci, pt. ca peste cinci cercuri de blat am pus crema important e ca mi-a ajuns.
Intr-o craticioara, amesteci cafeaua concentrata cu zaharul, untul si ciocolata de menaj rasa folosit 2 ciocolati amarui Kandia si nu mai ras, rupt in bucati. O pui pe foc si amesteci continuu pana se leaga. Iei de pe foc, lasi putin sa se raceasca si o torni peste prajitura. Sufletul, ca a fost apa, nu alta adaugat repede 3 plicuri de ciocolata calda, noroc ca aveam, si astfel s-a mai ingrosat si a aratat a glazura. Si desi tortul a fost enorm, glazura a iesit mult prea multa, mi-a mai ramas jumatate din toata cantitatea cred ca o singura tableta de ciocolata ajungea si injumatatite si celelalte ingrediente. Acum, tb sa mai fac o prajitura, ca sa folosesc glazura ramasa,of, mai, mai.
Ingrediente Tort hennessy/hennessy's cake
Ingrediente pt. blat:
8 oua
1 cana de zahar
100 ml cafea concentrata
200 g unt
2 cani de faina
1 plic praf de copt
1 esenta de rom.
Ingrdiente pt. insiropat:
o cafea espresso
3 linguri de zahar
1 lingura lapte pudra pt. cafea
2 linguri de coniac Hennessy.
Ingrediente pt. crema:
150 ml coniac Hennessy
3 oua
100 g faina
4 linguri cu zahar pudra
50 g ciocolata
250 g unt
100 g cacao
300 ml lapte.
Ingrediente pt. glazura:
200 g ciocolata amaruie
200 g zahar
100 ml cafea concentrata
Ingrediente pt. ornat:
un tub de glazura alba Dr. Oetker
ciocolata alba maruntita
1 pachet boabe de cafea de ciocolata amaruie.
100 g unt