Tort minge

Instructiuni de preparare Tort minge
Se mixeaza albusurile bine,se adauga zaharul treptat si se mixeaza bine pana se formeaza o spuma care nu curge. Se adauga si galbenusurile apoi cacao, faina cu praful de copt.
creme: pt minge 1/3 din crema mousse de capsuni si ganache de ciocolata alba
Gelatina se pune la hidratat cu putina apa 10 minute, apoi se pune la topit.
Capsunile se taie cubulete sau strivesc putin si se adauga cate o lingura in gelatina calda. se lasa sa se raceasca putin si se incorporeaza treptat in frisca.
Ciocolata o topim cu 2 linguri de frisca sau lapte si o turnam usor peste frisca mixand continuu.
4 linguri de zahar se topesc si se stinge cu 300ml apa, se mai tine pe foc pana se topeste tot zaharul apoi se lasa la racit.
Ingrediente Tort minge
1 blat cu cacao
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
1 plic praf de copt
1 blat simplu 6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
1 plic praf de copt-
mousse de capsuni:
500 g capsuni
10 g gelatina
6 linguri zahar pudra
500 ml frisca
frisca se mixeaza bine cu zaharul pudra
ganache de ciocolata alba:
100 ml frisca
100 g ciocolata alba
2 linguri zahar pudra
frisca o mixam cu zaharul-