Tort rafinat cu fructe

Timp de preparare o ora si 10 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort rafinat cu fructe

Biscuitii se maruntesc cu sucitorul, sau ii puteti pune in blender, eu asa am procedat. Margarina se pune intr-o cratita la topit, dupa ce s-a inmuiat, se adauga sucul de la compotul de ananas (200 ml) si se da in clocot. Dupa ce ati luat vasul de pe foc, adaugati si cacaua, apoi biscuitii si amestecati bine. Impartiti compozitia in doua. O parte o folositi ca baza (blatul tortului) si o intindeti pe o farfurie si o parte o veti folosi la suprafata tortului. La crema procedati astfel: Gelatina se inmoaie in putina apa rece. Iaurtul se amesteca cu zaharul si zeama de lamaie, apoi se adauga gelatina dizolvata si smantana. Se amesteca bine, pana la omogenizare. Crema astfel obtinuta se intinde pe toata suprafata blatului de biscuiti, apoi se presara fructele din compot. Se acopera cu a doua parte a compozitiei de biscuiti. Se tine la rece circa 2 ore. Se orneaza dupa preferinte.

Ingrediente Tort rafinat cu fructe

Ingrediente blat:

- 700 gr biscuiti

- 200 gr margarina Rama Maestro

- 200 ml suc din compot

- 3 linguri cacao

Ingrediente crema:

- 100 gr zahar pudra

- 7 foi de gelatina

- 250 gr iaurt

- 250 gr smantana

- o lamaie

Ingrediente umplutura:

- o cutie compot anana

- un borcan compot prune

Categorii