Tort Sacher

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort Sacher

Untul moale se freaca spuma cu 50 g zahar si esenta de vanilie. Se adauga treptat ciocolata topita la foc mic,cu cateva linguri de lapte. Dupa ce-am incorporat toata ciocolata adaugam galbenusurile pe rand,mixand bine dupa fiecare. Separat se bat albusurile spuma tare,ca pentru bezea,impreuna cu restul de zahar. Jumatate din cantitatea de bezea se toarna peste crema de unt. Apoi se inglobeaza si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Punem si nucile macinate. La sfarsit punem si restul de bezea,amestecand usor. Se toarna compozitia intr-o tava de tort (24 cm ar fi ideal) tapetata cu hartie de copt si se niveleaza. Se da in cuptorul incins la 180 de grade,timp de 50 de minute. Primele 15 minute se va tine usa cuptorului intredeschisa,apoi se va inchide pana la coacerea completa. Dupa ce s-a racit taiem blatul in 3. Eu am copt intr-o forma mai mare si n-am putut taia decat in 2. Se incalzeste gemul de caise,amestecand intruna,si cu jumatate din cantitate se unge primul blat. Se aseaza deasupra cel de-al doilea blat, se apasa usor si se unge si el cu gemul ramas. Pentru glazura punem apa la fiert impreuna cu zaharul,5 minute.Adaugam ciocolata rupta bucatele si omogenizam. Se toarna glazura pe mijlocul tortului si se intinde repede pe toata suprafata si apoi pe margini. Se da la frigider pana se intareste glazura. Se serveste cu frisca pusa deasupra sau in farfurie.

Ingrediente Tort Sacher

* Pentru blat avem nevoie de:

* 100 g ciocolata amaruie

* 200 g unt

* 150 g zahar

* 6 oua

* 200 g faina

* 15 g praf de copt

* 3 linguri cacao

* 100 g nuca macinata

* esenta de vanilie

* Pentru umplutura avem nevoie de:

* 250 g gem de caise

* Pentru glazura avem nevoie de:

* 100 g ciocolata amaruie

* 50 ml apa

* 50 g zahar

Categorii

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

Reteta culinara Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat din categoria Prajituri. Cum sa fa

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă - Cum se prepara Prăjitura pufoas

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

Reteta culinara Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă din categoria Prajitu

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

Reteta culinara Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară din catego

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

Reteta culinara Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut din categoria Prajituri. Cum sa

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut - Cum se prepara Prăjitura pufoasă cu

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

Reteta culinara Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos din catego

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă - Cum se prepara Prăjitura