Tort "trunchi de copac"

Timp de preparare 55 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Tort "trunchi de copac"

Se separa ouale,se bat albusurile cu zaharul pana stau batz,se aduga galbenusurile ,mixand in continuare,apoi punem faina in ploaie,amestecand incet de sus in jos sa nu se lase compozitia,se imparte in doua si se da la copt ,intr-o tava(20/30) unsa cu putin ulei si in care am pus hartie de copt.Dupa ce se scoate din cuptor se ruleaza,impreuna cu hartia de copt ,cu atentie sa nu se rupa si se lasa sa se raceasca,fiecare rulada in parte.

Piersica se piseaza,bine si se adauga 2lg.de zahar,se pune pe foc foarte putin sa se topeasca zaharul ,apoi adaugam gelatina,amestecam bine si o turnam peste frisca mixata dinainte si mai mixam de cateva ori sa se omogenizeze.

Frisca se pune pe foc sa se incalzeasca si in ea punem ciocolata rupta in bucatele sa se topeasca,daca-i prea moale,o punem putin la frigider ,daca-i prea tare mai punem frisca,apoi o turnam peste rulade.

Zaharul ,cu apa se pun pe foc sa dea cateva clocote,apoi se ia si se adauga oul batut spuma,dupa care se lasa la racit.Margarina se mixeaza si peste ea turnam tot cate un pic,invartind continuu,siropul de zahar.

Ruladele se curata de foaia de copt dupa ce se racesc si se ung cu crema de frisca apoi se ruleaza din nou,o rulada o punem drept,aceasta formand trunchiul,iar cealalta se taie la mijloc pe diagonala,pt.a forma doua crengi si se aseaza ,lipite de trunchi cu partea taiata.Dupa aceea turnam glazura,punem roata nuca de cocos,si din crema facem ornamentele,desi pare,nu e atat de greu de facut.

Ingrediente Tort "trunchi de copac"

Rulade:

8 oua,

8 lg.de zahar,

6 lg.de faina,

2 lg.de amidon,

1 praf de copt

Crema:

500 ml.de frisca,o piersica mare mare(2 mici),

2 lg.de zahar,

1 gelatina Tort Gelle rosie

Glazura:

150 ml.frisca,

1 ciocolata amaruie

Decor:

150 g.margarina,

5 lg.de zahar,

4 lg.de apa,

1 ou,cateva picaturi de colorant verde,

rosu,

galben ,

2 lg.de cocos verde

Categorii

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

Reteta culinara Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post din categoria Mancaruri de legum

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara - Cum se prepara aceasta Mancare

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Reteta culinara Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo din categoria Mancaruri cu carne. Specific Ro

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceasta Ciulama de ciuperc

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Reteta culinara Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă din categoria

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri - Cum se prepa

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca