Tort Wiener

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort Wiener

Pentru crema: intr-o craticioara, se topeste zaharul, timp de 10 min, se adauga migdalele amestecand in continuare pana se caramelizeaza usor. Ciocolata amaruie se topeste in bain-marie si se amesteca cu migdalele caramelizate. Untul se topeste si se incorporeaza cu migdalele si ciocolata, cate o lingura, pe rand, apoi se lasa sa se raceasca. Crema se intinde pe 5 foi de tort, suprapunandu-le, terminand cu a sasea foaie fara crema (neacoperita). Se preseaza tortul cu un taietor de lemn mai greu si se lasa timp de o noapte. Pentru glazura: se topeste ciocolata intr-o craticioara, se adauga romul incalzit pe foc si se amesteca bine. Se toarna peste tort, lasand sa curga pe margine in jos. Se niveleaza bine si se lasa sa se raceasca.

Ingrediente Tort Wiener

6 foi de tort

cca 15 cm diametru

Crema:

75 g zahar

150 g migdale macinate

150 g ciocolata amaruie

100 g unt

Glazura:

200 g ciocolata cu lapte

5 linguri de rom.

Categorii