Tort zebra, desert exotic
Un desert din Savana! Un tort zebra. O reteta perfect de facut cu copiii si servita alaturi de o ceasca de ciocolata calda. Pentru a descoperi secretul realizarii acestui tort, urmati reteta noastra explicata pas cu pas ;-)
Instructiuni de preparare Tort zebra, desert exotic
Amestecati ouale cu zaharul, sarea, uleiul si laptele. Apoi impartiti amestecul in 2.
La o jumatate din amestec, adaugați 175 gr de faina, 1 lingura drojdie si extract de vanilie. Se amesteca bine.
La cealalta jumatate, adaugati faina ramasa (125 gr), 1 lingura de drojdie si pudra de cacao. Se amesteca bine.
In forma de copt data cu unt, puneți 3 linguri din amestecul cu cacao, exact in centrul fomei.
Apoi, tot in centru, puneti 3 linguri din amestecul de vanilie.
Repetati procesul alternand cu 3 linguri din amestecul cu cacao si 3 din cel cu vanilie.
Coaceti 40 minute la 180°C.
Gata!
Ingrediente Tort zebra, desert exotic
4 oua
200 gr zahar
200 ml ulei
100 ml lapte
300 gr faina
2 lingurite de praf de copt
20 g pudra de cacao
1 lingura extract de vanilie
1 varf de sare