Tort zebra, desert exotic

Un desert din Savana! Un tort zebra. O reteta perfect de facut cu copiii si servita alaturi de o ceasca de ciocolata calda. Pentru a descoperi secretul realizarii acestui tort, urmati reteta noastra explicata pas cu pas ;-)

Timp de preparare o ora si 25 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Tort zebra, desert exotic

Amestecati ouale cu zaharul, sarea, uleiul si laptele. Apoi impartiti amestecul in 2.

La o jumatate din amestec, adaugați 175 gr de faina, 1 lingura drojdie si extract de vanilie. Se amesteca bine.

La cealalta jumatate, adaugati faina ramasa (125 gr), 1 lingura de drojdie si pudra de cacao. Se amesteca bine.

In forma de copt data cu unt, puneți 3 linguri din amestecul cu cacao, exact in centrul fomei.

Apoi, tot in centru, puneti 3 linguri din amestecul de vanilie.

Repetati procesul alternand cu 3 linguri din amestecul cu cacao si 3 din cel cu vanilie.

Coaceti 40 minute la 180°C.

Gata!

Ingrediente Tort zebra, desert exotic

4 oua

200 gr zahar

200 ml ulei

100 ml lapte

300 gr faina

2 lingurite de praf de copt

20 g pudra de cacao

1 lingura extract de vanilie

1 varf de sare

Categorii