Torta D´oro (Pläcinta de aur)

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Torta D´oro (Pläcinta de aur)

Am denumit-o asa pentru ca este galbena . Se poate face si varianta de post cu branza Tofu de soia ,iar oul de deasupra se poate scoate. mämäliga . Se pune apa cu praful de sare la fiert,intr-un ceaunel sau o cratita teflonata care nu lipeste.Cand incepe sa clocoteasca apa, presarati malaiul si lasati sa fie absorbit de apa.Apoi amestecati bine cu o lingura de lemn sau tel ,pana cand se umfla malaiul si se desprinde de pe peretii ceunului sau cratitei. Mämäliguta trebuie sa fie mai moale,nu mai adaugati malai. Timpul de fierbere este de 30-40 de minute. Nu fierbeti mamaliga la foc mare pentru a nu o afuma. In timpul fierberii, mare atentie sa nu va sara pe maini pentru a nu va opari. Pregatim un vas termorezistent sau o tava mai mica de dimensiunea 28/23 si ungem cu unt. Turnam un strat de mamaliguta peste care presaram telemeaua sfaramata, apoi iar mamaliga si branza si al 3-lea stra trebuie sa fie de mamaliguta. La distante egale facem un scob mai adanc, cu polonicul in care v-om sparge cate un ou. Dam la cuptor pentru 10 minute la 200 grade numai cat se leaga albusul. Servim cu smatanica si papam repede ,repede ca tare-i buna. Pofta buna :)

Ingrediente Torta D´oro (Pläcinta de aur)

6 porti.

pentru mamaliga :

400g malai ,un praf de sare si 2 l apa

umplutura.

600-700g branza de oaie,telemea de bivolita sau telemea de vaca sarata

6 oua

50g unt pentru uns tava

Categorii