Tortilla cu salsa verte

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tortilla cu salsa verte

Tortilla: Se curata cartofii si se taie betisoare sau cubulete mici, se usuca intr-un prosop, se taie ciupercile cubulete sau felii, se curata si se taie ceapa julien, se bat ouale si albusurile cu sare si piper dupa gust, se incinge uleiul intr-o tigaie mai adanca si se baga ceapa si cartofii, si cand s-au aramit cartofii se baga si ciupercile. Dupa 10 min se scurge uleiul din tigaie si se toarna ouale batute deasupra, si se lasa sa se rumeneasca cand consideram ca s-a rumenit suficient intoarcem tortilla ca pe o clatita pe partea cealalta. Salsa verte: Se pun intr-un blender galbenusurile, usturoiul si patrunjelul, sarea si piperul si se mixeaza adaugindu-se treptat prin picurare uleiul, cand ajunge la consistenta unei maioneze tari se adauga smantana usor sa nu se imoaie sosul. Cand serviti tortilla puneti deasupra salsa din belsug si asezonati cu un vin negru demidulce fructat. Pofta buna!

Ingrediente Tortilla cu salsa verte

pentru tortilla:

5 cartofi mari

1 ceapa rosie mare

250g ciuperci

3 oua + 3 albusuri

300ml ulei

sare si piper dupa gust

pentru salsa verte:

3 galbenusuri

2 linguri de smantana grasa

2 legaturi patrunjel verde

8 catei mari de usturoi

250ml ulei

sare si piper dupa gust

Categorii