Tortul de revelion

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Tortul de revelion

Se bat albusele spuma tare ,se pune zaharul cate putin batand in continuare ,uleiul...apoi cu lingura amestecam faina ,cacao si praful de copt si pe urma stafidele ,ciocolata si nuca. Se da la cuptor cam 30 minute se face o proba cu scobitoarea ,daca iese curata inseamna ca e gata. folosit o forma pentru copt cu diam de 22. Blatul taiat in doua foi.Iaurtul se amesteca cu zaharul pudra ,frisca batuta tare amestecata cu iaurtul si apoi cu gelatina hidratata.

In forma in care copt blatul pus o foaie de blat...si aici uitat de poze pus peste foaia de blat piersici din compot,stiti ca piersicile sunt taiate jumatati in compot , taiat fiecare piersica in doua pe diagonala ..peste piersici pus crema de iaurt si lasat sa se intareasca putin ,apoi cu o lingurita facut gauri in crema asa din loc in loc ,ca sa intre cea de ciocolata prin ea.

Frica se bate ,galbenusele se freaca spuma cu jumatate din cantitatea de zahar ,albusele se bat bine cu cealalta jumatate de zahar si se amesteca impreuna .Ciocolata se topeste ,se amesteca in crema si se pune si gelatina hidratata.

Peste crema de iaurt pus jumatate din mousse , apasat cu lingura sa intre crema in gauri , pus apoi restul de piersici,cealalta jumatate de mousse si apoi foaia de blat. Acoperit cu folie si lasat la rece pana a doua zi cand intors tortul pe platou.

La inceput vrut sa imbrac in pasta de zahar ,dar pe urma zis ca e prea dulce pasta si renuntat , imbracat marginea tortului intr-un strat de frisca , pus deasupra o glazura de ciocolata din 150 g ciocolata topita cu 70 ml frisca si o lingurita de miere si am lasat sa curga peste tort cum a vrut ,apoi din frisca pus o bordura in partea de jos cu dosul unei lingurite .

Luat cate putina frisca pe dosul linguritei si pus gramajoare una langa alta asa mi-a venit mie pe moment , vrut sa para ceva pufos ,de iarna si mi-a placut pana la urma.Deasupra pus ornamentul ceas, ca semnificatie a trecerii in urmatorul an.

Ingrediente Tortul de revelion

400 g iaurt de piersici,

50 g zahar pudra,

250ml frisca,

15 g gelatina hidratata in 3 -4 lg de suc din compot de piersici.

1compot mare de piersici.

Mousse de ciocolata:

300 ml frisca,

2 oua ,

100 g zahar pudra,

10 g gelatina hidratata in 3 lg apa,

150 g ciocolata.

-5 albuse

100 g zahar

1lg(lingura)ulei

1 g cacao,2g faina

30 g stafide

50 g ciocolata taiata bucatele

30 g nuci macinate

1 praf de copt

Categorii

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional - Cum se prepara acesti Cartofi țăr

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica - Cu

Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie

Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie

Burger de casa - Pas 1. Carnea tocata o amestecam cu o lingurita de ketchup, una de mustar, sare si

Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase

Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase

Parjoale moldovenesti pufoase - Cateva felii de paine sau o chifla vechi de 2 zile sau mai mult se p

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

Taci și înghite - Rețeta tradițional românească plină de savoare - Cum se prepara Taci și înghite -

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Chiftelele: Ceapa verde si usturoiul curatate, le taiati rondel

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca - Iata cum se prepara Sarmale in foi de

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie - Cum se prepara Mancar