Trandafir din aluat dospit, cu nuca si gem de caise

Reteta culinara Trandafir din aluat dospit, cu nuca si gem de caise din categoria Prajituri. Cum sa faci Trandafir din aluat dospit, cu nuca si gem de caise

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Trandafir din aluat dospit, cu nuca si gem de caise

 

Am facut ieri pizza si facand mai mult aluat, m-am gandit ca din restul sa fac acest trandafir care a iesit foarte aromat si pufos si bun. Am sa trec reteta ca pentru doi trandafiri, pentru ca aluatul meu a fost dublu si voi trece cantitatile exact asa cum le-am pus eu.

Ingrediente Trandafir din aluat dospit, cu nuca si gem de caise

2 oua

250 mL lapte

4 linguri ulei

sare

4 linguri gem de caise

100 gr unt

100 gr nuca maruntita

6 linguri zahar

500 gr faina

25 g drojdie proaspata

Sirop din:

1 lingura zahar,

esenta de rom

150 ml apa

Categorii