Trandafir din aluat dospit, cu nuca si gem de caise
Reteta culinara Trandafir din aluat dospit, cu nuca si gem de caise din categoria Prajituri. Cum sa faci Trandafir din aluat dospit, cu nuca si gem de caise
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Trandafir din aluat dospit, cu nuca si gem de caise
Am facut ieri pizza si facand mai mult aluat, m-am gandit ca din restul sa fac acest trandafir care a iesit foarte aromat si pufos si bun. Am sa trec reteta ca pentru doi trandafiri, pentru ca aluatul meu a fost dublu si voi trece cantitatile exact asa cum le-am pus eu.
Ingrediente Trandafir din aluat dospit, cu nuca si gem de caise
2 oua
250 mL lapte
4 linguri ulei
sare
4 linguri gem de caise
100 gr unt
100 gr nuca maruntita
6 linguri zahar
500 gr faina
25 g drojdie proaspata
Sirop din:
1 lingura zahar,
esenta de rom
150 ml apa