Trigoane cu branza si marar

Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Trigoane cu branza si marar

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Trigoane cu branza si marar

 

Pentru că mai aveam un rest de aluat de foietaj în congelator, m-am gândit să-l prepar rapid, cu o umplutură care ne place mult: telemea de vaci cu ou și mărar. Trigoanele din foietaj sunt bune și cu brânză dulce. Chiar și cu mărar, iar aici îmi amintesc de niște excelente plăcinte poale-n brâu, cu brânză dulce și mult mărar pe care le-am savurat odată și pe care nu le voi uita niciodată. Îmi place mult mărarul și de fiecare dată când adaug acest condiment în mâncare, îmi amintesc de Florin Piersic care spunea într-o emisiune că el ar pune mărar în toate mâncărurile, atât de mult îi place... Pentru că nu aveam în casă brânză de vaci, pentru a ”înmuia” puțin telemeaua, am adăugat cremă de brânză și astfel am obținut rezultatul dorit. Din ingredientele de mai jos am făcut 16 trigoane, dar au fost atât de bune, încât la pozele finale de a doua zi mai rămăseseră doar 6  bucăți. Noroc că am apucat să pozez o primă tranșă scoasă din cuptor...

 

INGREDIENTE
500 grame de aluat de foietaj 200 grame de telemea de vaci 200 grame de cremă de brânză 1 gălbenuș 1 legătură de mărar făină albă pentru modelat 1 ou, pentru uns trigoanele

Aluatul de foietaj se scoate din congelator cu 2-3 ore înainte de preparare, ca să se decongeleze natural.

Se alege mărarul, se spală, se zvântă și se taie mărunt.

Pentru umplutură, telemeaua se dă pe răzătoarea mică și se mixează cu: crema de brânză, gălbenușul și mărarul tocat, până la omogenizare.

Se desface cu grijă aluatul de foietaj pe planșeta înfăinată și se întinde puțin cu sucitorul, pentru a-l mai subția. Apoi se taie sub formă de pătrățele pe care se pune câte o lingură încărcată de umplutură. Se ung marginile pătratelor de aluat și apoi se lipesc, sub formă de trigoane.

Se sigilează trigoanele cu o furculiță și se depun în tavă. Se ung trigoanele cu ou bătut și se dau la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie spre mare, până ce cresc și se rumenesc frumos. Atunci se scoate tava din cuptor și trigoanele se pot servi, calde.

Sunt foarte bune atât calde (chiar reîncălzite, în cuptorul cu microunde), cât și reci.

Ingrediente Trigoane cu branza si marar

500 grame de aluat de foietaj

200 grame de telemea de vaci

200 grame de cremă de brânză

1 gălbenuș

1 legătură de mărar

făină albă pentru modelat

1 ou, pentru uns trigoanele

Categorii