Trunchi de craciun

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Trunchi de craciun

In timp ce blatul se coace, se prepara crema astfel: Se infierbanta jumatate din cantitatea de lapte, se ia de pe foc si se adauga vanilia. Intr-un castron se freaca 4 galbenusuri cu 100 g zahar, se adauga 2 lingurite de amidon si putin cate putin, laptele vanilat. Se ingroasa la foc moderat, se ia de pe foc si se adauga untul bucatele (100 g). Se infierbanta laptele ramas. Intr-un alt vas, se freaca alte 4 galbenusuri si zaharul ramas, se adauga 2 lingurite de amidon si se dilueaza cu laptele ramas. Se ingroasa la foc moderat, se ia de pe foc si se adauga ciocolata topita si untul ramas, bucatele (100 g) Se scoate blatul din cuptor, se lasa sa se raceasca, se taie in doua pe orizontala si se taie cerculete (discuri) cu diametrul de 8-10 cm. Fiecare cerculet (disc) se unge cu crema de vanilie si se lipesc bine unul de altul. Deasupra se intinde crema de ciocolata, formand striatii cu o furculita (pentru a imita un coaja unui trunchi). Se tine la frigider pana in momentul servirii. Se acompaniaza cu vin Muscat.

Ingrediente Trunchi de craciun

1 blat Margherita (vezi reteta Prajitura Margherita)

Crema:

200 g unt

200 g zahar

8 galbenusuri

100 g ciocolata amaruie

4 lingurite amidon

1/2 pliculet de vanilie

cca 1/2 l lapte.

Categorii