Turron de praline cu ciocolata

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Turron de praline cu ciocolata

Pentru fabricare avem nevoie de o cutie , de preferinta de lemn , pe care o tapetam cu hartie de copt. Mie cutia mi-a facut-o sotul dupa dimensiunile ce i le-am cerut ,astfel incat sa pot taia turronul de marimea unei tablete de ciocolata .

Din aceasta cantitate ies aproximativ 10-12 tablete groase de 1-1,5 cm .

Deci sa trecem la preparare: Alunele se curata de coaja si se pun intr-o tava care se baga la cuptor la 150 grade timp de 8-10 minute sa se prajeasca un pic. Se scot si se lasa la racit. Ciocolata se pune toata intr-un bol si se baga la microunde, pentru inceput 1 min, verificand din cand in cand ,iar daca nu s-a topit de tot se mai baga pana cand s-a topit 3/4 din ea .

Se scoate si se amesteca bine pana cand s-a topit in intregime. Se pune crema praline intr-un bol. Se toarna ciocolata peste praline si se amesteca pana se omogenizeaza. Se adauga alunele reci si se amesteca bine. Atentie aveti nevoie de un bol mare si de o lingura pe masura.

Se toarna toata compozitia in cutia de lemn tapetata cu hartie de copt si se lasa asa la temperatura camerei timp de 24 ore. Dupa 24 de ore se poate scoate din cutie, se indeparteaza hartia si se poate taia in tablete , apoi in patratele pentru servit sau dupa preferinta fiecaruia.

Este un gen de ciocolata un pic mai moale decat cea obisnuita .Daca doriti sa fie mai tare , puneti mai multa ciocolata si mai putina crema praline, respectand cantitatea finala.

Se pastreaza la temperatura camerei , iar daca ati folosit un bol curat, lingura curata si ingrediente cumparate , adica ma refer ca crema praline nu ati facut-o in casa, se pastreaza perfect 6 luni , imbracat cu staniol.

Ingrediente Turron de praline cu ciocolata

1700 g crema praline de migdale

1300 g ciocolata

400 g alune

Categorii

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi - Decongelati untul de usturoi sau pregatiti-l proasp

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional - Cum se prepara acesti Cartofi țăr

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica - Cu

Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie

Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie

Burger de casa - Pas 1. Carnea tocata o amestecam cu o lingurita de ketchup, una de mustar, sare si

Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase

Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase

Parjoale moldovenesti pufoase - Cateva felii de paine sau o chifla vechi de 2 zile sau mai mult se p

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

Taci și înghite - Rețeta tradițional românească plină de savoare - Cum se prepara Taci și înghite -

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Chiftelele: Ceapa verde si usturoiul curatate, le taiati rondel

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca - Iata cum se prepara Sarmale in foi de