Tzatziki, sosul grecesc cu castravete si iaurt
Astazi invatam sa facem faimosul sos grecesc, Tzatziki, ce se serveste de obicei impreuna cu carnea preparata la gratar. In fiecare colt al lumii, acest sos a fost adaptat dupa gusturile si aromele folosite in zonele respective. Iata si varianta noastra!
Instructiuni de preparare Tzatziki, sosul grecesc cu castravete si iaurt
Se curata castravetele si se taie in jumatate, pe lungime. Scoateti semintele cu o lingura mica, apoi taiati-l in bucati.
Puneti aceste bucati in chopper si maruntiti bine.
Puneti acest piure de castravete intr-o strecuratoare si presati bine pentru a scoate cat mai multa apa.
Adaugati la piureul de castraveți, iaurtul grecesc, menta tocata, usturoiul tocat si uleiul de masline. Sarea, piperul si amestecati bine.
Gata!
Ingrediente Tzatziki, sosul grecesc cu castravete si iaurt
1 castravete
1 iaurt grecesc
cateva frunze de menta
1catel de usturoi
1 lingura ulei de masline
sare
piper