Ugali - mamaliga alba africana
Reteta culinara Ugali - mamaliga alba africana din categoria Mancaruri de legume. Specific Rwanda. Cum sa faci Ugali - mamaliga alba africana
Timp de preparare 15 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ugali - mamaliga alba africana
„Ugali“ înseamnă „terci“ in Rwanda si Tanzania. În Malawi, mămăliga poartă numele de ”nsima”, însă în alte țări africane ea are alte denumiri precum: fufu sau pop. Ugali alb se face cu faina de porumb alba, iar cel brun cu făină de mei maro. Se pare ca atletii din Kenya reusesc sa castige atat de des maratonul datorita unui aliment secret .... UGALI ! Acest preparat simplu este foarte eficient din punct de vedere nutrițional si are virtuți reale pentru sportivi: bogat în proteine de înaltă calitate biologică și in carbohidrați. Este deci un aliment care a marcat cu adevărat istoria de nutriție în țările lumii a treia și mai recent în țările moderne. Sportivii din tarile moderne, au început să-l consume intens pentru calitățile sale nutritive și energegizante. Faina de porumb se potrivește perfect într-o dietă fără gluten, populara in lumea sportului, deoarece se pare că glutenul poate provoca tulburări digestive (în principal, de colon) si poate scadea mijloacele de apărare etc. Ugali este deci un tip de mamaliga servita în principiu cu legume fierte, cum ar fi varza si eventual cu carne sau pește. Legumele și amidonul din faina asigura astfel o masă echilibrată, sanatoasa fara gluten si accesibila pentru cei mai săraci. Este deci alimentul de bază pentru milioane de oameni din zonele africane . Eu l-am servit cu Tocana de legume africana - Chakalaka. Incercati aceasta tocana cu mamaliga normala daca nu aveti ugali :) Este delicioasa. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/09/ugali-mamaliga-alba-africana.html
Ingrediente Ugali - mamaliga alba africana
1 cana de faina alba de porumb (mersi google si amazon.com)
2 cani cu apa
1 lingurita de sare (am pus 1/2 kub de pui)