Żurek -supa poloneza Nr.2 din Top ( Best soups in the world)

Reteta culinara Żurek -supa poloneza Nr.2 din Top (Best soups in the world) din categoria Supe/Ciorbe. Specific Polonia. Cum sa faci Żurek -supa poloneza Nr.2 din Top ( Best soups in the world)

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Żurek -supa poloneza Nr.2 din Top ( Best soups in the world)

 

     Incep topul : " Best soups in the world "cu o  supa poloneza -Żurek . Pentru ca  am mai facut-o si pentru ca aveam aproape toate produsele pentru a o gati am zis sa incep cu ea. Aceasta supa -ciorba  ,da,eu as denumi-o mai degraba ciorba ,deoarece se inacreste cu bors,face parte din gastronomia traditionala ce reprenzinta Polonia. Nu este neceresara  prea multa experienta in bucatarie si se face rapid ,Sub 30 min.     Ingredientele de baza sunt: bors,carnati albi,carnati afumati si o bucata de pancetta sau kaiser. In borsul lor ei mai adauga si faina de secara, eu am facut cu bors umplut pe Romaneste. E pe gustul meu, va recomand s-o incercati , o s-o faceti apoi ma des ,pot pune si pariu :)    

150 g de Kaiser 2 carnati albi tip Turinger 1oo gr carnati cruzi uscati 1 ceapa 100 ml smantana grasa 32% 1 lingura ulei O lingurita cu varf magheran uscat O cana bors 2 litri stoc de legume ½ jumatate de ou fiert pentru fiecare portie

Taiem kaizerul cum va place cubulete sau julienne ,adaugam intr-o tigaie cu o lingura de ulei si-l sotam la foc mediu.

Adaugam ceapa tocata cubulete  si sotam in continuoare  pana ceapa devine tanslucida .Adaugam si carnatii uscati tocati felii.

Transferam totul in oala deja pregatita cu stocul de legume,adaugam carnatii albi intregi  si fierbem 8 minute la foc mic.

Scoatem carnatii si il lasam pe un tocator sa racoreasca ,apoi ii taiem rondele ,adaugam peste supa .

Lasam la fiert inca 5 minute,adaugam borsul ,apoi separat intr-un castron desfacem smantana cu cate un polonic de supa.

Adaugam la supa smantana desfacuta ,lasam sa dea in clocot  si la sfarsit adaugam catelul de usturoi zdrobit, si magheranul .

Potrivim de sare.

 

Ingrediente Żurek -supa poloneza Nr.2 din Top ( Best soups in the world)

150 g de Kaiser

2 carnati albi tip Turinger

1oo gr carnati cruzi uscati

1 ceapa

100 ml smantana grasa 32%

1 lingura ulei

O lingurita cu varf magheran uscat

O cana bors

2 litri stoc de legume

½ jumatate de ou fiert pentru fiecare portie

Categorii