Urși de mamaliga cu branza
Reteta culinara din categoria Mancare copii. Specific Romania. Cum sa faci Urși de mamaliga cu branza
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Urși de mamaliga cu branza
Zilele trecute mă găndeam ce mâncare să fac, care să meargă cu o mămăliguță bună și caldă, așa cum îmi place mie și cum n-am mai mâncat de mult timp. Mi-am adus aminte atunci de ”urșii” pe care ni-i făceau părinții în copilărie, ca să ne îndemne să mâncăm. ”Urșii” pe care-i mâncam în copilărie aveau o formă lunguiață (nu rotundă, cum are bulzul, în alte zone) și fie erau tăvăliți imediat în brânză fărâmițată și uscată, fie erau făcuți la cuptor, fie erau prăjiți la grătar sau în tigaie, cu unt. Am ales ultima variantă, pentru că preparați astfel, mi se par mai buni. N-am făcut decât 4 ”urși”, pentru două persoane și au ieșit foarte buni...
Ingrediente Urși de mamaliga cu branza
500 ml de apă
200 grame de făină de mălai
200 grame de brânză de burduf
sare
3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
50 grame de unt