Urzici- varinata ce-am visat azi noapte
Reteta culinara Urzici- varinata ce-am visat azi noapte din categoria Mancaruri de post. Cum sa faci Urzici- varinata ce-am visat azi noapte
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Urzici- varinata ce-am visat azi noapte
E Primavara, e sezonul lor si sunt delicioase facute in fel si chip, fiecare dupa gustul si nebunia din cap. Gusturile nu se discuta, se savureaza sau se ignora.N-am facut pana acum, desi urzicile au aparut de ceva timp, n-am avut pofta si prefer sa fac atunci cand am pofta sa pot sa-mi satisfac papilele gustative. De data asta mi-a venit ideea( in vis, ca asa-i nebuna, ce viseaza noaptea pune in practica ziua ), sa le fac cu niste legume calite, adica morcov, ceapa verde si ardei rosu ( ardei aveam pus la congelator). Migalos tot procesul, de la cules pana la produsul finit, dar a meritat din plin. In vis mai era ceva, dar la ce pofta am avut n-am mai stat sa fac, adica mamaliga rece, taiata cubulete si prajita, un fel de crutoane de mamaliga, fac maine ca are timp mamaliga sa se raceasca bine.
cca 800 g urzici proaspat culese din gradina cca 400 g ceapa verde ( uitata pe brazda si rasarita acum ) 2 morcovi potriviti cca 400 g ardei rosu ( de la congelator 4 linguri ulei sare piper hrean ras conservat in otet- optional mamaligaM-am trezit de dimineata, vorba aia '' ziua buna se cunoaste de dimineata", m-am apucat sa culeg urzicile, treaba migaloasa, am incercat sa le culeg cat mai curate, fara paie, frunzulite si gazulite. Apoi m-am dus sa scot ceapa verde, asa am eliberat si locul ca sa pot sa fac alte brazde si sa pun arbagicul. Pana aici toate bune si frumoase, apoi am luat o pauza de la pregatit urzicile si m-am dus sa-mi termin zmeura de curatat. Dupa zmeura am zis sa ma odihnesc in bucatarie, ca mi se cam facuse foame, asa ca m-am apucat sa pregatesc urzicile. Am spalat bine urzicile sub jet de apa, ceapa am curatat-o de pamant si partile uscate, apoi am spalat-o si am taiat-o marunt. Am curatat morcovii si i-am dat pe razatoarea mare. Am pus tigaia wok pe foc, am adaugat uleiul si am lasat sa se incinga, apoi am pus ceapa, morcovul si ardeiul, am presarat sare si am calit cca 15 min. Am pus o oala cu apa si sare pe foc , am lasat sa clocoteasca si am pus urzicile, le-am lasat cca 10 min apoi le-am scos. Am pus urzicile in blender si le-am blenduit bine, apoi am adaugat si legumele calite si am continuat sa blenduiesc pana am obtinut o crema fina. In tigaia wok am mai adaugat 2 linguri de ulei, am turnat crema obtinuta, am clatit blenderul cu putina apa si am turnat lichidul peste crema, am lasat la foc mic sa ''bolboroseasca'' cateva min. Intre timp am facut si mamaliga, am servit cu putin hrean si cu mamaliga. O nebunie, papilele mele gustative au zis sar`na pentru masa. Gata mi-am facut damblaua, am scris reteta si-am pelcat la treaba in gradina, ca e multa si nu ma asteapta pe mine sa stau la taclale. Sa aveti pofta daca v-am facut !
PS. Se pot tranti si doua oua ochiuri prajite, eu am sarit peste, e vineri si am zis sa tin post.
Ingrediente Urzici- varinata ce-am visat azi noapte
cca 800 g urzici proaspat culese din gradina
cca 400 g ceapa verde ( uitata pe brazda si rasarita acum )
2 morcovi potriviti
cca 400 g ardei rosu ( de la congelator
4 linguri ulei
sare
piper
hrean ras conservat in otet- optional
mamaliga