Varza acra calita (de post)
Reteta culinara Varza acra calita (de post) din categoria Mancaruri de post. Cum sa faci Varza acra calita (de post)
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Varza acra calita (de post)
Varza acra calita este o mancare simpla, asa cum faceau bunicile noastre. Este foarte buna in sezonul rece sau in perioadele de post. Are un gust aparte si poate fi servita cu mamaliga.
INGREDIENTE
Verzele se tin in apa peste noapte pentru a se desara.
Ceapa se curata de foi, se spala, se toaca si se caleste in ulei cu putina sare si cu putin piper macinat.
Se toaca verzele grosier si se adauga peste ceapa aurie impreuna cu foile de dafin si putin piper macinat. Se lasa varza sa se caleasca, apoi se adauga o cana cu apa si se lasa sa fiarba pana cand scade.
La final, se adauga bulionul si boiaua de ardei dulce si se mai tine la foc 2-3 minute.
Varza acra calita se serveste cu mamaliga.
Ingrediente Varza acra calita (de post)
2 verze medii acre
2 cepe
150 ml ulei
1 varf de cutit de sare
putin piper negru macinat
2 foi de dafin
250 ml apa
3 linguri bulion
1 lingurita de boia de ardei dulce