Varza calita cu cartofi ca la Kracovia

Reteta culinara Varza calita cu cartofi ca la Kracovia din categoria Mancaruri de post. Specific Polonia. Cum sa faci Varza calita cu cartofi ca la Kracovia

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Varza calita cu cartofi ca la Kracovia

 

Va prezint o reteta poloneza de post delicioasa. Desi la prima vedere pare ca-i ceva banal ,in realitate este un prepart foarte complex si foarte satios. Varza gatita astfel este crocanta ,nu terciuita. Un preparat ce merita toata atentia .  

3-4 cartofi mai mari 1/2 capatina varza cam de 1,5 4 catei usturoi 4 linguri ulei 1 legatura verdeata ,marar sau patrunjel de care va place 1 morcov potrivit 1 varf cutit boia iute afumata(optional) 1/2 lingurita zahar o ceapa 2 rosii sau jumatate de cutie rosii cubulete 3 -4 linguri pasta de rosii

Cartofii curatati si spalati ii taiem felii pe lung.

 Ueiul il incalzim bine intr-un ceaunel de tuci,sau cratita in care fierbem sarmalele,

adaugam cartofii si-i sotam pana devin usor aramii si aproape facuti.

Scoatem cartofii pe un platou .

In uleiul ramas ,adaugam ceapa taiata solzisor,cand a devenit sticloasa ,adaugam zaharul ,amestecam ,lasam un minut,apoi adaugam morcovul spalat si taiat feliute.Adaugam pasta de rosii, si rosiile ,totul sotam timp de 5 minute.

Varza spalata si taiata grosier o adaugam in oala ,amestecam si acoperim cu capac.

Cand varza s-a lasat un pic,adaugam cartofi,amestecam,acoperim cu capac. Si mai lasam 15 min.

La sfarsit,adaugam usturoiul zdrobit,verdeata,potrivim de sare si piper dupa gust ,adaugam boiaua iute (optional).Amestecam si mai lasam 2-3 minute. Oprim flacara si dupa 5 minute se poate servi.

 

 

Varza poloneza este gata!

Se poate servi cu muraturi sau cu ce va place.

 

 

 

Ingrediente Varza calita cu cartofi ca la Kracovia

3-4 cartofi mai mari

1/2 capatina varza cam de 1,5

4 catei usturoi

4 linguri ulei

1 legatura verdeata ,marar sau patrunjel de care va place

1 morcov potrivit

1 varf cutit boia iute afumata(optional)

1/2 lingurita zahar

o ceapa

2 rosii sau jumatate de cutie rosii cubulete

3 -4 linguri pasta de rosii

Categorii