Varza cu carnati in oala de lut
Reteta culinara Varza cu carnati in oala de lut din categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci Varza cu carnati in oala de lut
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Varza cu carnati in oala de lut
Imi place sa gatesc la foc mic si indelungat in oala de lut, parca mancare are un gust mai bun cand e lasata sa se gateasca in tihna.
INGREDIENTE
Pregatim ingredientele, varza o tocam, o punem intr-un castron si o frecam cu sare. Cepa o taiem marunt si apoi o calim cca 10 min, la foc mic pana se inmoaie si isi schimba culoarea. Peste varza frecata punem ceapa calita, adaugam si amestecul de rosii si ardei, carnatii taiati bucatele,omogenizam ingredientele si apoi le punem in vasul de lut, adaugam putina apa, am clatit cu apa sticla in care a fost amestecul de rosii si ardei, peste vas punem capacul. Bagam vasul in cuptor si dam focul la minim pentru cca 2 ore, cu 30 min inainte sa scoatem varza din cuptor ridicam capacul, sa se rumeneasca putin . Se scoate din cuptor si se presara marar tocat, de data asta n-am avut decat pentru decor, cei care sunt alergici la marar pot renunta la el. Se serveste cu mamaliga si ardei iute. Sa aveti pofta !
Ingrediente Varza cu carnati in oala de lut
1 varza cca 1,100 Kg
3 cepe mari cca 400 g
400 g amestec de rosii cu ardei
500 g carnati
sare
piper
ulei pentru calit ceapa
marar, n-am avut decat pentru decor, abia acum a rasarit in gradina