Varza cu carne de oaie

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Varza cu carne de oaie

Carnea se spala, se portioneaza, se sareaza si se inabusa intr-un vas cu untura sau ulei. Cind s-a inabusit, se scoate in alt vas. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa in grasimea ramasa. Se adauga pasta de tomate dizolvata in putina apa si zeama de varza, pentru fierbere, apoi varza taiata fisii subtiri (fideluta); se amesteca componentele si se lasa sa fiarba cca 30 minute. Se adauga carnea asezata pe suprafata verzei,piperul, cimbrul, rosiile (spalate si taiate in sferturi, puse deasupra peste portiile de carne) si varza; se continua fierberea cca 2 ore. La servire se asaza portia de carne in farfurie alaturi de portia de varza cu rosia deasupra.

Ingrediente Varza cu carne de oaie

Pentru 10 portii: 1,500 kg carne cu o

250 g untura sau ulei

250 g ceapa

5 kg varza acra capatini

100 g pasta de tomate

500 g rosii

sare

piper

boia de ardei

cimbru

dupa gust.

Categorii