Varza cu rata in oala de lut la cuptor

Reteta culinara Varza cu rata in oala de lut la cuptor din categoria Mancaruri cu carne. Specific Romania. Cum sa faci Varza cu rata in oala de lut la cuptor

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Varza cu rata in oala de lut la cuptor

 

Reteta 800 !!!! Va invita la varza cu rata in oala de lut romaneasca :) Inainte de prima folosire oala de lut trebuie lasata cel putin 12 ore cufundata in apa. Daca este folosita la cuptor trebuie s-o puneti si sa demarati tot timpul gatirea in cuptorul rece, pentru a nu cauza un soc termic. https://www.blogulluicatalina.com/2020/03/varza-cu-rata-in-oala-de-lut-la-cuptor.html Am utilizat pulpe de rata confiate. Pulpele de rata "confiate", sunt o delicatesa din bucataria franceza. Carnea este gatita cel putin 2 ore, in grasime fierbinte de rata.   Apoi este acoperita cu grasime de rata si conservata in borcane .  

 

INGREDIENTE
1 varza alba 2 cepe mici 2 catei de usturoi 2 morcovi 1 carnat afumat 2 pulpe de rata confiata 500 gr de rosii la borcan cimbru uscat 2 foi de dafin ierburi de Provence sare, piper

Indepartati primele foi de varza, spalati varza si taiati-o in 4.

Indepartati cotorul si taiati-o apoi fin. Frecati-o cu un pic de sare.

Curatati morcovii, ceapa si usturoiul. Tocati marunt ceapa si usturoiul si taiati morcovii in rondele.

Intr-o oala adanca/cocota incalziti pulpele de rata scoase din grasime cu un pic din grasimea de pe ele (indepartati cat mai multa grasime de pe pulpe).

Puneti si carnatul si colorati impreuna. Scoateti carnea si rezervati.

In grasimea ramasa (indepartati o parte daca aveti prea multa) puneti ceapa si usturoiul. Reveniti un pic adaugati morcovii si varza.

Puneti ierburile de Provence (un amestec tradițional franțuzesc făcut din busuioc, maghiran, rozmarin, cimbrișor, salvie, oregano, cimbru și mentă) amestecati si gatiti 10 minute.

Puneti rosiile , amestecati si fierbeti impreuna 5 minute.

Pregatiti oala din lut.

Nu incalziti inca cuptorul.

Taiati carnatul rondele . Carnea de rata se indeparteaza de pe os si se marunteste.

Puneti un strat de varza apoi un strat de carne si de carnat.

Repetati straturile si terminati cu un strat de varza. Puneti deasupra foile de dafin si cimbrul uscat.

Acoperiti si puneti in cuptorul rece. Incalziti cuptorul la 160°C si uitati-o inauntru timp de 2h.

Dupa 2 h am oprit cuptorul si am lasat-o inca 30 de minute in cuptorul cald.

Serviti fierbinte cu mamaliga si smantana.

Ingrediente Varza cu rata in oala de lut la cuptor

1 varza alba

2 cepe mici

2 catei de usturoi

2 morcovi

1 carnat afumat

2 pulpe de rata confiata

500 gr de rosii la borcan

cimbru uscat

2 foi de dafin

ierburi de Provence

sare, piper

Categorii

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros - Cum se prepara acest Dovl

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți - Cum se prepara acesti Dovlecei pan

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi - Decongelati untul de usturoi sau pregatiti-l proasp

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene - Cum se prepara Chirbuli - Reteta de oua georgiene:  Curata si t

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceste Păstăi cu usturoi și

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor - Cum se prepar

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

Reteta culinara Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

Reteta culinara Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă din categoria Mancaruri de legu