Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

Reteta culinara Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan din categoria Mancaruri de legume. Specific Franta. Cum sa faci Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

 

Varza de Bruxelles este adesea ocolită. Este păcat, pentru că e o legumă plină de beneficii.. Este plina de vitamine si daca este gatita bine va asigur este gustoasa. https://www.blogulluicatalina.com/2022/03/varza-de-bruxelles-cu-chorizo-smantana.html

400 gr de varza de Bruxelles 100 gr de chorizo doux 2 linguri ulei 2 linguri smantana boia de ardei sare parmezan

Spalati varza de Bruxelles rapid sub apa rece. 

Taiati baza si indepartati prima foaie daca este ofilita si taiati-le in 2..

Taiati carnatul in felii fine.  

Puneti-le la prajit intr-o tigaie incinsa cu 2 linguri de ulei  .

Adaugati varza, reveniti impreuna 10 minute.  

Amestecati, puneti sare, piper , boia de ardei. Adaugati smantana si 50 ml de apa , lasati sa fiarba si sa scada timp de 5-10 minutes.

Puneti parmezan ras sau bucatele, amestecati.  

Serviti imediat ! Decorati cu parmezan si presarati boia de ardei.

Ingrediente Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

400 gr de varza de Bruxelles

100 gr de chorizo doux

2 linguri ulei

2 linguri smantana

boia de ardei

sare

parmezan

Categorii