Varza noua la cuptor cu afumatura - Reteta savuroasa

Reteta culinara Varza noua la cuptor cu afumatura - savuroasa din categoria Mancaruri de legume. Cum sa faci Varza noua la cuptor cu afumatura - Reteta savuroasa

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Varza noua la cuptor cu afumatura - Reteta savuroasa

 

Zilele trecute am luat niste varza noua, imi era pofta de o mancare la cuptor. Imi place mai mult decat cea murata, dar fiecare cu gustul lui. Cand pregatesc varza noua, imi place sa o oparesc cu bors, apoi sa o pun in tava la gatit. Pentu aceasta Varza noua la cuptor cu afumatura - Reteta savuroasa am folosit urmatoarele ingrediente: varza noua, scarita afumata, ciolan afumat dezosat, condimente, bors.

Ingrediente Varza noua la cuptor cu afumatura - Reteta savuroasa: 2 verze potrivite sare 1,5 l bors de putina scarita afumata ciolan afumat dezosat piper boia afumata 100 gr pasta de tomate putin ulei floarea soarelui (untura) 50 ml vin alb

Cum se prepara Varza noua la cuptor cu afumatura - Reteta savuroasa:

Curata varza de frunzele exterioare, apoi toac-o fideluta.

Intr-o oala mai mare, pune la fiert borsul, adauga putina sare. Opareste varza taiata si las-o cateva minute pana se inmoaie putin. Scurge- o apoi. 

Pregateste o tava mai mare, pune putin ulei sau unge cu putina untura daca ai, apoi pune un strat de varza oparita. Condimenteaza cu sare, piper, boia afumata, putin pasta de tomate diluata cu apa. Asaza felii de ciolan si bucati de scarita, apoi pune alt strat de varza si procedeaza la fel.

Amesteca usor cu o furculita sa se imbrace toata varza in condimente.

Stropeste totul cu vin alb si presara piper macinat.

Pune tava la copt, la 160 grade C, timp de 2 ore pana se rumeneste frumos. 

Sa va fie de folos!

Ingrediente Varza noua la cuptor cu afumatura - Reteta savuroasa

Ingrediente Varza noua la cuptor cu afumatura - Reteta savuroasa:

2 verze potrivite

sare

1,5 l bors de putina

scarita afumata

ciolan afumat dezosat

piper

boia afumata

100 gr pasta de tomate

putin ulei floarea soarelui (untura)

50 ml vin alb

Categorii