Varza proaspata cu carne de porc

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Varza proaspata cu carne de porc

1. Se curata varza de frunzele exterioare si de cotoare, se spala putin, iar apoi se lasa la scurs. Dupa ce s-a scurs, se toaca marunt si se aseaza intr-un vas unde se freaca cu putina sare si se lasa timp de 15-20 minute. 2. Carnea se degreseaza si se taie cuburi mai mari. 3. In vasul in care vrem sa pregatim mancarea se adauga uleiul, se incinge si apoi adaugam carnea si acoperim. Se innabuse timp de 15-20 minute amestecand mereu. 4. Se adauga apoi varza proaspata peste carne si se lasa la foc mic 30 minute amestecand mereu. 5. Se adauga borsul in mancare, piperul boabe, foile de dafin si cimbrisorul si se continua fierberea inca 15 minute. 6. Se adauga apoi rosiile date pe razatoare si pasta de rosii, se potriveste de sare si piper si se adauga si boiaua de ardei. 7. Dupa 10 minute se opreste si se adauga mararul proaspat tocat marunt. Se serveste cu ardei usturat proaspat sau murat si cu mamaliguta calda. Pofta buna !

Ingrediente Varza proaspata cu carne de porc

Varza este un racoritor excelent

da vitalitate corpului si-l vitaminizeaza

il mineralizeaza

fiind totodata si un laxativ usor. Are un continut mare in vitaminele A

B

C si cupru. Pentru ca acum se gaseste in stare proaspata m-am gandit sa fac o mancare de varza cu carnita de porc.

-1 kg pulpa de porc

-2 verze proaspete – aproximativ 2 kg

-1 kg de rosii

-500 ml bor

-50 ml ulei

-2 linguri pasta de rosii

-1 legatura marar

-10 boabe piper

-2 foi de dafin

-sare

-piper macinat

-boia de ardei

-4-5 fire cimbrisor salbatic.

Categorii